För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Hammarö förenar kommun och näringsliv

Publicerad 14 jun 2024
Systrarna bakom Lönebyrån Seleri AB blev Årets Företagare i Hammarö kommun.
Solweig Gard, ordförande i kommunstyrelsen Hammarö kommun och Fredric Syrén, vice ordförande Företagarna södra Värmland gratulerar en av vinnarna, Cecilia Fjellman, till utmärkelsen.

Under företagslunchen på Lillängshamnen den 5 juni presenterades vinnaren av utmärkelsen "Årets företagare 2024" som samordnas av Hammarö kommun tillsammans med Företagarna.

447647737_875239274629808_9109929564111758672_n.jpg

Vinnaren blev Cecilia Fjellman Fredholm och Caroline Fjellman på lönebyrån Seleri AB, ett företag som erbjuder löne- och personaladministration till företag.

Juryns motivering lyder:

”Priset Årets Företagare tilldelas två dedikerade Hammaröbor.
Företaget som startades av Caroline Fjellman har etablerat sig mer än väl på orten med en smart affärsidé som är rätt i tiden. Systrarnas bidrag sträcker sig däremot långt bortom egna affärsintressen. De strävar efter att bygga broar mellan kommuner och näringsliv och har därigenom skapat tillväxt och framgång för andra än dem själva.

Cecilia och Caroline är två inspirerande förebilder för andra företagare och genuina ambassadörer för Hammarö. Genom Seleri har de visat att man kommer att fortsätta att sätta avtryck på Hammarö.
Med stor glädje tillkännages att priset Årets Företagare Hammarö tilldelas Cecilia Fjellman Fredholm med Caroline Fjellman på Seleri.”

447433235_875239224629813_578435987177643030_n.jpg

Hur känns det att ni blivit årets företagare i Hammarö kommun?

– Det känns fantastiskt, superroligt att bli uppmärksammade för det vi gör och att vi gör det bra. Jag är superstolt, säger Cecilia Fjellman Fredholm.

Vad kände du när du hörde juryns motivering?

Det är jättefint. Vi älskar att se när andra utvecklas, så det är kul att det lyfts upp. Vi är engagerade i näringslivsforum och nätverkar för att stärka relationen mellan näringslivet och kommunen. Det är kul att det uppmärksammas och är med i motiveringen.

Vad har ni för vision för ert företag?

– Vi är inne i en stor utvecklingsfas just nu och har mycket spännande på gång. Vi vill växa och fortsätta vår utveckla vårt företagande. 

Hur tänker ni kring hållbarhet?

– För oss är det inte en separat fråga. Vi jobbar med det helt integrerat eftersom vikör allt digitalt. Vi försöker också vara lokala och lojala, värna om företag i kommunen och stötta varandra. Även den ekonomiska hållbarheten är viktig, att vi ska klara av både upp- och nedgångar. Vi jobbar med hållbarhet på flera olika sätt. 

Hur känner du för framtiden?

-Vi ser väldigt mycket ljust på framtiden och allt spännande som är på gång. Och vi kommer fortsätta att arbeta för att höja statusen i yrket och driva frågor om kompetensförsörjning kopplat till vår bransch, säger Cecilia.

De övriga företagarna som hade nominerats till titeln Årets Företagare i Hammarö kommun var Pelle Alsterlind och Christian Begqvist på Steel Solutions, Stefan och Christer Bood på Bolist, Karin Larsson, Martin och Susanna Hedin på Hammarö smådjursklinik och Anna-Malin och Mark Hagen på Marguerites charkuteri och delikatesser.

447771148_875239254629810_5605541676653075620_n.jpg

Om Årets Företagare

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen den 11 oktober i Stockholm.

Fler nyheter från Företagarna