För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Filipstad lotsar människor rätt

Publicerad 9 jul 2024
Coach Ulrika Holmgren blev utsedd till Årets Företagare i Filipstad, efter många års intensivt arbete som lots mellan näringsliv och kommuner.

Nationaldagen firas varje år med folkfest i Filipstad. Nationaldagsparad, utställning av veteranfordon, paprikaloppet och Värmlands största kafferep lockade barnfamiljerna i år, och som final gick Electric Banana Band upp på scenen. Därefter hyllades stans kreativa krafter med stipendium och priser. Utmärkelsen Årets Företagare i Filipstad 2024 gick till Coach Ulrika Holmgren.

Vinnarmotiveringen löd:

”Ulrika vurmar för människor och vill locka fram det bästa ur allt och alla, det är något som är tydligt när hon berättar om sitt liv som företagare. Att problem är till för att lösas tycks vara hennes outtalade motto.

Hon arbetar med att utveckla samarbetet med bl a arbetsförmedlingen, kommuner, regioner och olika arbetsgivare. Att personer ska hitta rätt arbete och att arbetsgivare ska få rätt kompetens.”

– Det var berörande. Det är kul att få ett sådant här pris efter 20 års arbete, säger Ulrika.

Hon har hunnit med mycket förändringsarbete både inom den egna verksamheten och i samhället sedan hon startade 2004.

Kärnan har alltid varit att lotsa människor rätt. Att bygga broar mellan sina omgivande kommuner, offentlig sektor och näringsliv. Hjälpa människor att hitta rätt utbildning eller yrke, och samtidigt hjälpa näringslivet med kompetensförsörjning.

Coach, Ulrika Holmgren AB har just nu 14 anställda och står inför en nystart.

Vad har du för vision för ditt företag?

– Vår vision är framåt och vi har en riktigt bred och bra bemanning av tjänstemän. Vi har kompetenser inom rekrytering, HR, ekonomi, affärsutveckling, omställning, rehabilitering och förhandlingar. Inga uppdrag är för stora eller för små oss.

Just nu skapar vi en paketering där vi hjälper företag att få bättre kommunikation inom gruppen för att slutligen nå bättre resultat. Det är jättespännande, för det händer så mycket på en sådan resa.

Hur tänker du kring hållbarhet?

– Vi har mycket resurser, så att människor ska hålla. Och så jobbar vi mycket digitalt så att resandet minskar. Mina anställda får i mesta mån uppdrag där de bor.

Hur känner du för framtiden?

– Vi har under senaste åren investerat i fler lokaler, mer personal och ny programvara i samband med det nya avtalen ”Rusta och matcha” på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Det är först nu som vi har tillgängliga resurser att köra i team när vi hjälper företag och organisationer. Och jag tror det kommer att öppnas många dörrar under det här året. Det är ofta när det är tufft som mina tjänster kommer till nytta. Konkurser, omställning, problem som ska lösas, att hitta vägar, ligga steget före och anpassa sin kostym.

Ulrika ser fram emot höstens nystart.

Vi har lyssnat på vad marknaden behöver, och inom ett halvår kommer det att synas ordentligt vad vi gör. Jag tror att det kommer att bli lyckosamt. Tajming är det viktigaste när du ska leverera en produkt. En känsla för vad som behövs och när den ska sättas in, säger hon. 

Om Årets Företagare

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen den 11 oktober i Stockholm.

Fler nyheter från Företagarna