För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Konkurser ökar i Värmland - Företagarna: "Riktigt allvarligt"

Publicerad 11 sep 2023
I Värmland har antalet konkurser under 2023 ökat med 22 procent jämfört med året innan.
Foto: Shutterstock

Allt fler företag har svårt att betala sina räkningar. I Värmland har tio konkurser registrerats under augusti i år, jämfört med sex samma månad förra året. Det innebär att på en årsbasis så ligger ökningen i Värmland på hela 22 procent. En ökning som dessvärre inte chockar Företagarnas regionchef Eva Cooper:

- Det är riktigt allvarligt, säger hon till NWT. 

Allt fler företagare i Värmland har svårt att betala sina räkningar

Kreditupplysningsföretagetet Creditsafe har sammanställt statistiken, som visar att antalet konkurser fortsätter att öka. Under augusti registrerades 508 aktiebolag i konkurs i hela landet, vilket kan jämföras med 368 förra året. Det innebär en ökning med 38 procent.

- Det som är alarmerande är att det redan förra året var väldigt många konkurser i landet, så det har ökat från ett riktigt dåligt läge, förklarar Eva. 

Juni - värsta konkursmånaden på över 20 år i Sverige

Juni gick till historien som den värsta konkursmånaden på över 20 år i Sverige. Konkurserna bland svenska företag fortsatte att skena under juli månad och ökade med 49 procent jämfört med samma månad ifjol, enligt statistik från kreditinformationsföretaget UC.  

- Vi ser också att det är många företagare som har problem med att lönsamheten i företaget är låg. Man har inte kunnat höja priserna till den nivå man hade behövt för att klara av likviditeten, säger Eva Cooper till tidningen.

Läs hela intervjun här! 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna