För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarnas ordförande vill se mer action från Arvika kommun

Publicerad 25 sep 2023
Arvika rankas som nummer 286 av 290 kommuner och har därmed femte sämst företagsklimat i Sverige. Något som Christina Nilsson Särnblad, ordförande Företagarna Arvika, vill se en förändring på.

Sedan snart ett år tillbaka har Företagarna Arvika antagit en ny strategi som ska bidra till att företagen i kommunen ska få bättre förtsättningar att driva, verka och expandera i Arvika kommun. En ny styrelse tillträdde 2023 med ordförande Christina Nilsson Särnblad i spetsen som sedan dess tillsammans med styrelsen arrangerat flera värdefulla nätverksträffar samt dialogforum för att nå målet om ett bättre företagsklimat.

Arvika plats 286 av 290 kommuner

Nyligen släppte Svenskt Näringsliv den årliga rankningen av det lokala företagsklimatet och än en gång fick Arvika mycket dystra resultat efter att företagen fått säga sitt. Arvika rankasdes som nummer 286 av 290 kommuner och har därmed femte sämst företagsklimat i Sverige enligt undersökningen. Christina Nilsson Särnblad har till viss del förståelse över resultatet, då det inte är en förändring som görs i en handvändning. Men hon hade önskat se mer action:

Situationen är komplex och det är klart att det tar tid. Det finns en vilja, sedan behövs mer action, säger hon till Arvika Nyheter. 

Tidigare under året gjorde Företagarna en egen undersökning som skickades ut till Arvika-Edas medlemmar. Och svaren var likvärdiga de som Svenskt näringslivs rapport visade.

- Den var samstämmig. Vi känner att vi inte får den hjälp och det stöd vi förväntar oss av tjänstemännen och politikerna, säger hon till tidningen. 

Vill se en handfast plan för hur kommunens mål ska uppnås 

Christina berättar att Arvikas kommun har satt upp mål för att förbättra företagsklimatet men hon menar att det inte finns en handfast plan att utläsa för hur det ska ske:

- Det är i alla fall inget som kommunicerats ut. 

Christina Nilsson Särnblad avslöjar att hon själv brukar besöka kommunfullmäktigesammanträdena.

Jag brukar alltid ställa någon fråga, mest för att visa att Företagarna finns. Efteråt är jag kvar för att politikerna ska komma och prata med mig. Det är inte direkt kö, om jag säger så, säger hon avslutningsvis.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna