podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Arvika-Eda om storsatsningen: "Vill samverka med kommunen"

Publicerad 17 mar 2023
Stärkt dialog mellan näringslivet och kommunen - det är den nya styrelsen i Företagarna Arvika-Edas främsta mål.

I juni i fjol inledde Företagarna Arvika ett banbrytande samarbete med kommunen för att stärka dialogen mellan de två parterna efter att företagare i bygden visat på stort missnöje. Bakom initiativet stod Jonny Andersson.

- Jag har sedan länge uppfattat att det funnits ett missnöje bland kommunens företagare och då är frågan hur vi kan gå tillväga för att bättra på förutsättningarna för den som driver verksamhet i kommunen, sa Jonny i en intervju tidigare i fjol. 

Ny styrelse på plats

Nu är en helt ny styrelse på plats med två undantag, där Christina Nilsson Särnblad tar taktpinnen som ordförande i föreningen och likaså även Julia Skoglund, Marie Rasmussen, Stefan Petersson och Jonny. Tillsammans vill de nu med  ta nästa steg i sin strategi där de vill öka samverkan mellan företagen i Arvika-Eda genom en tätare dialog med kommunen. De vill uppnå ett näringslivsklimat som ger de bästa förutsättningarna att driva företag på orten.

- Vi vill göra oss synliga, vi finns och vi vill driva de här frågorna. Vi bjuder in kommunen till alla våra event och vi vill utveckla ett arbetssätt framåt, säger Christina Nilsson Särnblad till Arvika Nyheter. 

Vill uppnå företagsklimat i toppklass

Strategin är att under våren samla på sig så mycket information som de kan från företagen i kommunen. 

- Där har vi en resa att göra, för att veta vad de vill att vi ska jobba med, säger Christina.

- Företagen, politikerna och tjänstemännen behöver en gemensam målbild, tilllägger Julia Skoglund.

Hyllas av Företagarnas vd Günther Mårder

Nyligen arrangerade styrelsen sitt första superevent som de döpte till "Rivstartskvällen", hit kom närmare 130 företagare, politiker och tjänstemän.

- Det är jätteroligt att se den nytändning som just nu sker i Arvika. Nu tror jag att Företagarna Arvika kommer att positionera sig som en oerhört stark förening framåt, säger Företagarnas vd Günther Mårder

Läs hela artikeln här!

Fler nyheter från Företagarna