podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Värmländsk stjärntatuerare korad till Årets Företagare i Forshaga

Publicerad 24 maj 2023
Årets Företagare i Forshaga 2023 är ingen mindre än den prisade tatueraren Heléne Dahlberg på Studio Bläck.

Det var under förmiddagen på onsdagen som Forshaga kommun tillsammans med Företagarna Värmland knackade på hos tatueraren Heléne Dahlberg som driver den hyllade tatueringsstudion Studio Bläck i Forshaga. 

- Det är jättekul att vi kan samverka, kommun och Företagarna, för att tillsammans dela ut detta viktiga och prestigefyllda pris till våra fantastiska och drivna entreprenörer som sätter Forshaga på kartan, säger Selma Hodzic, näringslivsutvecklare på Forshaga kommun. 

Skapat en attraktionskraft till Forshaga och Värmland

På plats var Selma Hodzics kollegor Linda-Marie Fors, näringslivssamordnade, Per Lawen, kommunalråd (S), Göran Adrian, kommunalråd (C), Torbjörn Falk, kommunchef och Företagarnas representant Ulrika Rönström, regionsamordnare. Det var en måttligt chockad pristagare som fick motta applåder, blommor, tårta och diplom.

- Jag är både överrumplad och överraskad! Och det känns verkligen bra att någon från min bransch blir representerad och får motta ett pris som detta, säger Heléne. 

Drivit företag i Forshaga sedan 2016

2016 startade Heléne sin verksamhet i Forshaga efter att ha spenderat många år i hemstaden Karlstad. I en internationell branschstävling kammade hon hem 24 priser i olika kategorier och ligger totalt sett på en fjärde plats bland världens alla tatuerare. Heléne är dessutom den enda kvinnan, någonsin, som hamnat i topp på denna lista.

- Jag har varit tatuerat sedan 2011. Det var en ren slump att jag började med detta yrke, avslöjar hon.

Entreprenören är från början kommunikatör men har alltid varit kreativ och gillat att skapa. Hon har älskat att teckna och måla och en dag fick hon en hint av en tatuerare som lade märke till hennes unika talang:

- Han tyckte jag var bra på att måla och frågade om jag inte skulle testa på att tatuera, och på den vägen är det! 

Mottagit 62 priser och fyra i världen

Heléne Dahlgren har de senaste åren mottagit närmare 62 priser för sina konstnärliga kroppshantverk. Och till Studio Bläck valfärdar kunder från hela landet.

- Det är inte alls ovanligt att kunder hör av sig både från norr och söder, förklarar hon. 

Tatueraren brinner för sitt yrke och utöver sin egen verksamhet engagerar hon sig i SRT, Sveriges Registerade Tatuerare, där är hon ansvarig för medlemstidningen. Hon är dessutom medarrangör och agerat konferencier på det hyllade tatueringskonventet Wermland Ink. 

Årets Företagare

Årets Företagare är organisationen Företagarnas mest prestigefyllda prisutdelning. Utmärkelsen har en lång historia och delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Alla kandidater granskas noga och vår samarbetspartner UC kontrollerar att de mätbara kriterierna är uppfyllda.

De lokala vinnarna går vidare till en regionfinal vars vinnare utses vid olika tillfällen under ett års tid, mellan höst till nästa höst. De i sin tur tävlar om att bli Årets Företagare i Sverige på galan som äger rum i Stockholm i Blå Huset. 

Fler nyheter från Företagarna