För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Sunne bjöd kommunen på årets näringsrikaste tårta

Publicerad 5 maj 2023
I Sunne kommer 36 procent av skatteintäkterna till kommunen från småföretagen och deras anställda, vilket motsvarar 216 miljoner kronor.
På tisdagen bjöd Företagarna Sunne in kommunen för att presentera den årliga rapporten, statistiksamlingen Välfärdsskaparna, för tjänstepersoner. Givetsvis bjöds det också på den årliga och näringsrika tårtan som visar fördelningen av kommunala skatteintäkter.

- Att vi har en bra dialog med kommunen är jätteviktigt, säger Rickard Lindqvist från Företagarna Sunne.

Sunnes företagare är en stor finansiär av välfärden

De mindre företagen är viktiga för att skapa jobb och samtidigt en stor finansiär av välfärden. I rangordning av samtliga kommuner i Sverige efter andelen kommunala skatteintäkter från små företag hamnar Sunne på plats 17 av landets samtliga 290 kommuner. 

I Sunne kommun var årsintäkterna från kommunalskatten 597 miljoner kronor år 2021.
36 procent av skatteintäkterna till kommunen kommer från småföretagen och deras anställda
vilket motsvarar 216 miljoner kronor. Det är en ökning jämfört med två år innan (senaste mätningen) då skatteintäkterna från småföretag var 202 miljoner kronor.

- Det här är jätteviktigt för kommunen att veta när man för dialog med företagen, säger Rickard Lindqvist till tidningen Frykdalsbygden. 

Soloföretagen utgör 80 procent av samtliga företag i kommunen

På plats var även styrelsens ordförande Linda Isaksson som för första gången var med under mötet som  har blivit lite av en tradition i Sunne. 

- Viktigt att både upplysa vart pengarna kommer i från och förtydliga vilken ”rik” småföretagskommun Sunne är. Vi hade en bra dialog och roliga samtal för att möjliggöra företagandet i Sunne, säger Linda Isaksson. 

Läs rapporten här! 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna