För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Arvika-Eda arrangerade succévent men fokus på kvinnors företagande

Publicerad 30 maj 2023
Endast 23 procent av alla företag i Arvika kommun drivs av kvinnor. Det vill Företagarna Arvika-Eda ändra på.

Nyligen arrangerade Företagarna i Arvika-Eda ett inspirerande event med fokus på kvinnors företagande - Företagarna W.

- I Arvika finns det 2 626 men endast 596 av dessa företag ägs och drivs av kvinnor. Trots det finns det fortfarande en möjlighet att öka denna siffra, det kan vi göra genom att stärka och lyfta fram kvinnliga företagare, samt erbjuda stöd och resurser till de som vill förverkliga sina affärsidéer, säger Christina "Cina" Nilsson-Särnblad, ordförande i Företagarna Arvika-Eda. 

Stärka och lyfta kvinnor som driver företag

Företagarna W.-eventet uppmärksammade och hyllade flera av de fantastiska kvinnorna som driver företag på orten. Deltagarna fick även möjlighet att lyssna till två inspirerande entreprenörer som delade med sig av sina erfarenheter och upplevelser. Sofia Smidvik, ägare av Arkenkliniken, berättade om sin resa som företagare och hur hon byggt upp sin verksamhet. Kari Andersson, vd för HAL, delade också med sig av sina kunskaper och insikter som en framstående kvinnlig ledare inom sitt område i en annars mansdominerad bransch. 

- Dessa kvinnor bidrar inte bara till den lokala ekonomin genom skatteintäkter och sysselsättning, utan de fungerar även som förebilder och inspirationskällor för andra som drömmer om att starta eget, säger Cina. 

Skapa bästa förutsättningar för framgång

För att stödja både befintliga och blivande företagare berättade styrelsen, med stöd av Almi Värmland, Westra Wermlands Sparbank och Arvika kommun om de  resurser och tillvägagångssätt som finns för den som vill ta steget att starta eget eller utveckla sin verksamhet.

- Genom Företagarna W.-eventet fick deltagarna möjlighet att lära sig mer om de befintliga stöden som redan finns tillgängliga. Många fick också denna kväll möjligheten att bygga och skapa värdefulla mentorskapsrelationer, säger styrelsemedlemmen Jonny Andersson och fortsätter:

- På plats ikväll har det funnits erfarna personer som gladeligen delat med sig av sin kunskap och erfarenhet för att ge en hjälpande hand till de som behöver det.

Kvällens moderator var Mette Pettersson Pagling, som är en av grundarna av Företagarna W.

- Genom att skapa starka nätverk och erbjuda mentorprogram vill vi genom Företagarna W säkerställa att kvinnor som bedriver företag får de bästa förutsättningarna för att lyckas och växa i sina affärsverksamheter, säger Mette avslutningsvis. 

Läs mer om Företagarna W. här! 

 

Fler nyheter från Företagarna