podcast news play företagaren I media förmån faq

Välkommen till Företagarna W.!

Företagarna W. sätter fokus på kvinnors företagande. Vi vill skapa aktiviteter och stärka dig som entreprenör, oavsett bransch du verkar i om du är etablerad eller i uppstart.

Av alla företagsledare i svenska aktiebolag är andelen kvinnor endast 22 procent. Denna siffra ökar tack och lov. Men det går långsamt och vi på Företagarna vill vara en kraft som för denna positiva utveckling framåt. Snabbare!

Företagarna W. samlar event, nätverk, webinars, spännande artiklar om kvinnor som byggt bolag och livet som entreprenör. Vi vill med detta lyfta, inspirera, boosta och visa upp alla de otroliga bolag, startups och entreprenörer som vi har i vårt land. Det finns många men det behöver bli fler, större och växande bolag som drivs av kvinnor.

Företagarna W. vill vara en samlingsplats där man kan möta andra entreprenörer som brinner för sina bolag och produkter. Vi vill visa på möjligheter där man kan få rådgivning och hjälp och självklart via våra event och nätverksträffar skapa nya möten och affärsidéer. Temat som alltid är -  Våga Växa!

Nu sätter vi punkt för de hinder som står i vägen för kvinnors företagande.

Event och aktiviteter

Nyheter om kvinnors företagande

Mindre macho gav lättare rekrytering

Malin Söderson, vd för saneringsfirman Iskad utsågs i våras till Årets Byggkvinna 2022 för sitt ledarskap och sitt arbete med att bygga upp en inkluderande företagskultur.

En man som heter Lars - fokus på kvinnors företagande

Väg till framgångsrik förändring går via rätt åtgärder och väl avvägda prioriteringar. Därför vill vi peka på ett antal punkter som vi ser nödvändiga för att vi någon gång i framtiden ska kunna komma i mål.

Företagarna har i flera rapporter fokuserat särskilt på kvinnors företagande, men temat skulle nästan lika gärna kunnat heta ”En man som heter Lars”. Varför undrar du kanske? Lars är det absolut vanligaste namnet bland företagare, men hela topp tio består av mansnamn. Först på plats 11 kommer Maria.

Detta ger nog en del ledtrådar om nuläget, men det säger förstås inte allt. Därför har vi grävt djupare kring orsaker och vilka förändringar som krävs. Läs mer om ny statistik, analyser och skarpa förslag.

Läs mer om kvinnors företagande