För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Debatt: Arbetsförmedlingen - reformen som försvann

Publicerad 26 jan 2023
I en studie från 2021 anger fler än sju av tio företagare att de inte skulle använda arbetsförmedlingen om de behövde anställa.

Då de flesta nya jobb i ekonomin skapas i små och medelstora företag är bristande kompetenstillgång ett hinder för dem att kunna avhjälpa Sveriges höga arbetslöshet och betydande utanförskapsproblem, skriver Företagarnas regionchef Eva Cooper tillsammans med Företagarnas expert på arbetsmarknadsfrågor Catharina Bildt Grape i en debattartikel på NWT.se.

Företagare väljer bort arbetsförmedlingen vid rektytering

Trots sitt viktiga uppdrag har Arbetsförmedlingen under lång tid fungerat mycket dåligt. Reformen har inte lyckats ändrat detta.

Risken är stor att inte ens tomten skulle få jobb som paketutdelare. Företagen ger lågt betyg till Arbetsförmedlingen gällande service och bemötande, och hamnade på näst sista plats när Företagarnasmedlemmar får ranka myndigheter. I en studie från 2021 anger fler än sju av tio företagare att de inte skulle använda AF om de behövde anställa.

Företagarna skriver önskelista till AM

Företagarnas önskelista inom det arbetsmarknadspolitiska området handlar bland annat om att regeringen måste fokusera på tydligare styrning och resultat hos Arbetsförmedlingen.

Läs önskelistan här!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna