podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Sunne har mycket på gång - nya ordförande Linda berättar

Publicerad 17 apr 2023
Nu har Rickard Lindqvist i Företagarna Sunne lämnat över ordförandeklubban till Linda Isaksson. Årshjulet är spikat och flera spännande aktiviteter väntar nu i Sunne.

Företagarna Sunne satsar stort på att stärka och utveckla företagsklimatet i kommunen. Tidigare ordförande Rickard Lindqvist berättar i en intervju med Frykdalsbygden att när han kom in i styrelsen, för sex-sju år sedan, fanns inte det engagemang han önskat. Men genom en nysatsning och ol

ika projekt som att driva frågor om Sundsbron och kommunens gymnasieutbildningar, har Företagarna Sunne blivit en viktig röst och influencer i kommunen.

Företagarna Sunne gick från 80 medlemmar till 165

Lindqvist är nöjd med sina år vid klubban, som har inneburit ett flertal priser och prisnomineringar tillbåde föreningen och honom själv. Han har också sett en bra utveckling i antalet medlemsföretag, från 80 när han blev ordförande till 165 nu.

Företagarna Sunnes nya styrelse siktar nu ännu högre och har 300 medlemmar som mål. Nyligen lämnade Rickard Lindqvist över ordförandeklubban till Linda Isaksson, en välkänd entreprenör och idéspruta i Sunne. Hon är anställd på Sunne-Nytt som säljare och marknadsförare, vilket ger henne goda kontakter med företagare och evenemangsarrangörer.

- Rickard och jag är väldigt olika. Han är duktig på frågor som tangerar politiken och där är jag mer okunnig. Men jag har ju mycket kontakt med företag tack vare mitt nuvarande jobb och alla event-samarbeten genom åren. Att hitta på saker och få med sig engagerade människor för att nå ett mål är det roligaste jag vet, säger Linda Isaksson till tidningen. 

Toksatsar på nya event och aktiviteter 

Isaksson har många nya idéer för att stärka och utveckla företagsklimatet i kommunen, inklusive flera planerade evenemang och begivenheter. Ett av projekten är att fokusera på byggare och hantverkare, som har haft det tufft en tid. Vid ett antal träffpunkter i Sunne får man möta de olika företagen, med fika, grillning, erbjudanden och priser.

Hela Långgatan kommer också att fyllas med utställare, cykel-event och andra aktiviteter, och Sunnes alla torg är redan uppbokade. På Teatertorget blir det modevisning, hårshow, utställare och en lokal variant av Bäst i test. Det är en stor satsning som kommer att bidra till att stärka och utveckla företagsklimatet i Sunne, och som visar Företagarna Sunnes viktiga roll i kommunen.

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna