podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Prisade byggduon: "Alla hjälper varandra i Sunne"

Publicerad 8 nov 2022
Erik och Christoffer är 25-åringarna som satsade på egen byggfirma mitt under pandemin. Det vågade beslutet lönade sig och under sommaren korades de till Årets unga företagare i Sunne.

"Christoffer Jonsson Sundqvist och Erik Scholander har höga ambitioner gällande hållbart företagande och tydliga mål i att vara bra ledare och förebilder för deras anställda" Så löd en del av vinnarmotiveringen när det korades till Årets Unga Företagare i Sunne tidigare i år på en sommarfest som arrangerades av Företagarna Sunne.  

Tillsammans driver 25-åringarna byggfirman Värmland Bygg & Montage AB sedan 2020. Trots att de startade upp sin verksamhet mitt i pandemin så har de vuxit och expanderat under den korta tid som de drivit företaget. 

- Då var känslan att antingen skulle det gå jättebra eller inte alls, säger de till Frykdalsbygden. 

Satsade mitt i pandemin - expanderade 

Från början jobbade byggduon på en annan byggfirma. Men tillsammans tog dem modet till sig och fullföljde drömmen om att driva eget. I dag har de två anställda och söker fler medarbetare som de hoppas ska passa in i teamet. 

Kunder har de runtomt i angränsande kommuner som bland annat Kil, Torsby och Forshaga men mycket av arbetet äger rum i hemkommunen Sunne, vars företagsklimat är på topp:

- Alla byggföretag i Sunne verkar måna om att det ska gå bra för varandra, säger dem till tidningen. 

Gott företagsklimat i Sunne

Framöver hoppas de på att kunna hitta en balans i arbetet. För tillfället jobbar de både dag och kväll för att hinna med sitt arbete. 

- Vissa frågar hur vi orkar, men det är ingen börda att gå till det här jobbet, säger Erik och Christoffer avslutningsvis. 

Vinnarmotivering:

Årets Unga Företagare har höga ambitioner gällande hållbart företagande och tydliga mål i att vara bra ledare och förebilder för deras anställda. De inspirerar med deras driv och höga kundnöjdhet.

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna