podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Skräddare blev Årets Företagare i Hammarö

Publicerad 9 jun 2022
Nu har Årets Företagare i Hammarö korats!

Det var under en näringslivsfrukost inne i lokalerna på Stora Enso Skogshalls Bruk som Årets Företagare korades. Frukosten arrangerades av Stora Enso tillsammans med Handelskammaren Värmland och på plats var Företagarna med Hammarös kommun. Under frukosten utsåg de årets vinnare som gick till den populära skräddaren Camilla Brolin som driver Milla Tailor. 

- Livet alltså! Så tacksam. Vilken ära, jag är så glad! skriver entreprenören på sin Facebooksida. 

Vinnarmotiveringen lyder:

Camilla är ett föredöme vad gäller kreativitet och innovation och som företagare att se utifrån flexibilitet hur hennes verksamhet anpassar sig till rådande läge som det har varit i hennes bransch under pandemin och samtidigt nå ut till nya målgrupper och förädla produkter. När bröllopskläder blev avbokade och möten framflyttade så sydde hon upp ansiktsmasker istället. Och när kunder kommer med ett problem så löser hon det (som tex små skor till hundar som har svårt att gå i gruset som används vid sandning) och om kunden vill ha specialdesignade kläder tar hon fram mönster och förslag. Hon tänker hållbart och syr gärna om kläder till något mer modernt och unikt. Hon har satt Hammarö på kartan vad gäller skrädderi och och kunder från hela världen besöker hennes lilla butik. 

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna