För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Ica-handlare korad till Årets Företagare i Säffle

Publicerad 8 jun 2022
Stefan Källvik har utsetts till Årets Företagare.

Det var under självaste nationaldagen som den lokala handlaren Stefan Källvik, ägare av Ica Kvantum och Matdestinationen i Säffle AB, fick ta emot det prestigefyllda priset Årets Företagare i Säffle 2022, skriver Säffletidningen. Stefan hyllas för att vara en föredömlig företagare som gör mycket för sin personal och invånarna i kommunen.

- Stefan är väl värd priset för sitt företag och sin insats i säffle kommun, säger Företagarna Säffles ordförande Lars Pettersson

Vinnarmotiveringen löd:

Årets Företagare är inte bara en person som drömmer stort, han har också visat att han, tillsammans med världens bästa personal, har förmågan att göra verklighet av drömmar. Han öppnade Ica Kvantum 2015, och har utvecklat både sin butik och området kring Guttane på ett förträffligt sätt. Med stort hjärta bjuder han in till julbord för ensamma, räddar matsvinn genom att stötta luncher till behövande och är en stark och självklar kraft i lokalsamhället. 

Det var ett familjärt nationaldgsfirande som arrangerades av Säffle kommun på måndagen. Det bjöds på musikunderhållning och utöver Årets Företagare-utdelningen hade man även en liten medborgarceremoni samt delade ut stipendium.

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna