För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Värmland ReAct - Öppna dörren till yrkeslivet för en ungdom

Publicerad 3 feb 2022
Många ungdomar har i dag till följd av pandemin gått miste om praktik och arbetstillfällen. Nu kan du som företagare, tillsammans med oss på Företagarna och teamet från Värmland ReAct, vara med och hjälpa framtidens arbetskraft in på jobbmarknaden genom att öppna dörrar för ungdomar och unga vuxna.

Vi behöver dig som är småföretagare och som ser värdet i den rätta attityden och inte bara stirrar på betygen. Vi söker dig som förstår vikten och den långsiktiga vinsten i att som ung få komma ut och arbeta. Kanske är det just din arbetsplats som gör skillnaden för någon som inte fått chansen att visa sin potential? Ett meningsfullt åtagande för dig som arbetsgivare som bidrar till framtidens arbetskraft och välfärd.

Vad är Värmland ReAct? 

Projektet Värmland ReAct är en insats som ska stärka ungdomar och unga vuxna som står långt ifrån arbetsmarknaden till följd av pandemin. Projektet  pågår mellan 1 december 2021 – 30 april 2023 och samverkar i hela nio kommuner i Värmland; Eda, Forshaga, Hagfors, Karlstad, Munkfors, Storfors, Säffle, Torsby och Årjäng och finansieras av Europeiska socialfonden (ESF).

Målet är att med hjälp av en kartläggningsprocess kunna matcha dig som småföretagare och dina rekryteringsbehov med rätt arbetskraft. När vi hittar en matchning kommer vi att vid behov även kunna erbjuda kortare utbildningsinsatser som skräddarsys och utrustar ungdomen med kunskap och möjlighet till framtida anställning. Detta arbete ska i sin tur ske i tät samverkan med Företagarna Värmland.

Du som arbetsgivare får:

  • En nyfiken praktikant som formas efter din verksamhets behov.
  • Ny värdefull kunskap in i verksamheten.
  • Ökad möjlighet att hitta framtidens arbetskraft.

  
 - Är du en företagare som vill bidra till en positiv samhällsutveckling
och 
tillväxt i ditt företag och att få ungdomar och unga vuxna att växa?
Välkommen att höra av dig till mig!

Susanne Forsberg
Telefon: 070-007 92 37
Mejl: susanne.forsberg@foretagarna.se

Läs mer om projektet här!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna