För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Här är kommunerna som hade bäst tillväxt i Värmland 2022

Publicerad 22 dec 2022
Filipstads kommun vinner utmärkelsen Bästa Tillväxt 2022 i Värmlands län. På andra respektive tredje plats kommer Sunne respektive Kristinehamns kommuner.

Varje år delar Syna ut priset Bästa Tillväxt till den kommun i varje län där företagen växer bäst. I Värmland är det Filipstads kommun som  tilldelas den fina utmärkelsen Bästa Tillväxt 2022.

Prisas för sina framgångar

Maria Thiery Wase, som är näringslivschef i kommunen, menar att Filipstad har en bra mix av både mindre och större företag. Dessutom har flera företag haft en bra utveckling både sett till omsättning och att man kunnat nyanställa medarbetare.

– Vårt största företag Barilla, med varumärket Wasabröd, aviserade för ungefär ett år sedan att man investerar 700 miljoner kronor i utökad produktion. Även om detta kommer att fördröjas något visar det på en stark framtidstro. Orkla Confectionary and snacks är också en stor arbetsgivare i kommunen med tillverkning av OLW-snacks. Ytterligare två företag som hör hemma i Filipstad är penntillverkaren Ballograf samt Lesjöfors fjädrar som är underleverantör till fordonsindustrin, berättar hon.

Filipstad, Sunne och Kristinehamn - bäst tillväxt

Tätt efter Filipstads kommun kommer Sunne på en andra plats följt av Kristinehamn som tar hem bronsmedaljen. Företagarnas regionchef, Eva Cooper, slår ett slag för alla lokalföreningar som är med och bidrar till det goda företagsklimatet i regionen:

- Företagarnas lokalföreningar betyder mycket för det lokala företagsklimatet, och mår företagen i Värmland bra, mår Värmland bra. Ideellt aktiva företagare som på sin fritid engagerar sig i näringslivsråd, i att uppmärksamma kommunen med vad som kan förbättras och vad som fungerar väl och som dessutom ordnar viktiga nätverksträffar lokalt gör skillnad. Det är otroligt häftigt! Och ju fler vi fler desto mer kan Företagarna påverka.

Fler nyheter från Företagarna