För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Arvika tokhyllas för sin nya styrelse - fick motta pris

Publicerad 13 dec 2022
Mycket har hänt sedan Företagarna Arvikas nya styrelse kommit på plats.
Företagarna Arvika på sitt nya kontor på SCAALER.

Sedan i juni inledde Företagarna Arvika ett banbrytande samarbete med kommunen för att stärka dialogen mellan de två parterna efter att företagare i bygden visat på stort missnöje. Bakom initiativet står Jonny Andersson.

- Jag har sedan länge uppfattat att det funnits ett missnöje bland kommunens företagare och då är frågan hur vi kan gå tillväga för att bättra på förutsättningarna för den som driver verksamhet i kommunen, sa Jonny tidigare i år. 

Knappt ett halvår senare är en helt ny styrelse på plats och som med stort engagemang tagit sina uppdrag på fullaste allvar - något de hyllats och prisats för. 

Under Företagarnas årliga regionskickoff i Sälens Högfjällshotell, där närmare 90 förtroendevalda var med på plats, fick föreningen motta priset "Årets valberedning". 

- Det här känns jättekul och framförallt så roligt att vara här och känna energin, sa Julia Skoglund som tillsammans med Stefan Petersson var med på plats för att motta priset. 


Julia Skoglund mottar priset för Årets valberedning av Marcus Larsson tillsammans med styrelsekollegan Stefan Petersson.

På sina sociala kanaler hyllar de nu Johnny Andersson för hans otroliga driv:

- Bra jobbat Jonny! Vi är givetvis mycket stolta över detta, skriver de på sin officiella LinkedIn sida. 

Vinnarmotivering:

"Den allra färskaste styrelsen av dem alla är ett spännande exempel på hur en styrelse kan sättas samman. Från techbolag till tapetserare fångas näringslivets mångfald upp. Med stort engagemang för kommunens utveckling och företagens möjligheter har det gått från ljummet till glödhett, och vi ser verkligen fram emot att följa med på den här resan"!

 

Den nya styrelsen består i dag av:
Christina Nilsson Särnblad, Ordförande 
Jörgen Falk
Stefan Petersson
Julia Skoglund 
Gabriella Karlsson Röhr
Marie Rasmussen
Jonny Andersson
David Holm Glad
Bengt Persson

310 miljoner av Arvika kommuns skatteintäkter kommer från småföretagen

I dag finns det 4 286 jobb i de små företagen i Arvika kommun. 96 procent av företagen i kommunens näringsliv är små företag med färre än 50 anställda. De allra flesta företag, 9 av 10 företag, har färre än tio anställda och företagen tillsammans med alla anställda bidrar med 310 miljoner kronor till kommunens skatteintäkter. 
 

- Nästan alla företag vill växa och många vill anställa fler personer. Jobben som skapas i de privata företagen genererar inte bara inkomster till de anställda utan också till allmänheten. Vår förhoppning är att vi ska kunna hålla en öppen dialog om det lokala näringslivsklimatet och hur villkoren för företagare i kommunen kan förbättras. Mår de mindre företagen bra mår hela Arvika kommun bra, säger regionchef Eva Cooper.

Fler nyheter från Företagarna