För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

En företagares julsaga

Publicerad 23 dec 2022
Du har sett det förut. Det är inte deja vu, utan ännu en tolkning av Charles Dickens ”En julsaga”. Men tro oss, den här versionen liknar ingen annan.

Det snöar ymnigt, barnen leker utanför fönstret och politikern sitter vid sitt skrivbord. Det knackar på dörren och när politikern öppnar står den lokala småföretagaren där och ber om att få tala om ett mycket angeläget ärende. Motvilligt låter politikern företagaren komma in i värmen.

- Men det får gå fort!

Företagaren säger att det är tuffa tider nu. Pandemi, krig, elkris, kostnadsökningar (någonstans där slutar politikern lyssna och börjar tänka på julkorven i stället), regelbörda och personalkostnader.

- Kan du hjälpa mig?

Företagaren samlar sig och Politikern får höra att småföretagare är ett tufft släkte som ogärna tar emot allmosor, men som just nu skulle behöva betala lite mindre i skatt. 60 timmars arbete i veckan är det normala, varav 10 timmar är administration.

- Kan du snälla lätta vår börda?

Politikern tittar upp, rätar på sig, och säger att det sannerligen är svåra tider nu, men att alla då måste göra sitt för att lindra landets ekonomiska börda. Att då underlätta för företagen när alla andra har det svårt, det går minsann inte. Jag vet ditt bästa, gå nu, säger politikern, skriver Företagarnas regionchef Eva Cooper i en julkrönika på NWT.

Läs hela krönikan här!

Fler nyheter från Företagarna