För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Patrik Ekman efter regeringsbeskedet: "Överlycklig med försiktighet"

Publicerad 13 sep 2021
Nu är det beslutat - flera av de strikta coronarestriktionerna upphävs den 29 september. Ett efterlängtat besked men som tas emot med försiktighet av multientreprenören Patrik Ekman.
Foto: Privat. Patrik Ekman driver många företag bland annat inom event- och restaurangbranschen.

Företagarna i Kristinehamns ordförande, Patrik Ekman, vd och ägare av Ekman Invest, är en av många entreprenörer som glädjs åt regeringens besked om att flera restriktioner upphävs. Men samtidigt försöker han att inte bli allt för entusiastisk, skriver NWT.se.

- Jag är överlycklig med försiktighet. Med tanke på att man alltid har lovat med lång framförhållning, men ändrat med kort framförhållning, säger Patrik Ekman till tidningen.

Fortsätter handla ansvarsfullt

Patrik har verksamheter inom flera områden men störst är han inom event- och restaurang. Två hårt drabbade branscher som nu kan starta upp igen efter vad som har kännts som en evighet för många. 

– Så som jag har tolkat det så finns det inga restriktioner på restaurang inomhus längre. Därmed inte sagt att man inte ska handla ansvarsfullt framöver, för det pågår ju ändå en pandemi i världen, säger Patrik som var nära på att ställa in en inplanerad konsert med Lasse-Stefanz på ett av hotellen i Charlottenberg:

– Igår stod vi och sa ”tror vi eller tror vi inte att vi kommer kunna genomföra den” och i dag får vi det här beskedet. Det här öppnar för en återstart.

Lättad över beskedet

Däremot är västra Värmland fortfarande starkt påverkat av hur restriktionerna i Norge fortlöper då många av gästerna och kunderna kommer därifrån. Men överlag ser Patrik Ekman fram emot den kommande tiden.

– Nu hoppas jag verkligen att regeringen inte backar på detta några dagar innan, för då kommer det att bli ramaskri. Men nu ska vi ut och dansa, le och fira in framtiden, säger företagaren avslutningsvis till NWT.se.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna