podcast news play företagaren I media förmån

Patrik Ekman efter pandemiåret: "Nöjd med Kristinehamns utveckling"

Årets rankning av företagsklimatet i Kristinehamn visar att kommunen klättrat för tredje året i rad.
Publicerad 29 sep 2021
Foto: Privat

Företagarnas stora granskning Välfärdsskaparna visar att det är småföretagen och deras anställda som står för de största skatteintäkterna på kommunal nivå i 189 av landets 290 kommuner. Det är småföretagen som lägger grunden till att kommunerna kan finansiera barnomsorg, skola, äldrevård och andra kommunala uppgifter. Nyligen släppte Svenskt Näringsliv den årliga rankningen av företagsklimatet i Värmlands alla kommuner där Kristinehamn landar på plats 150 på listan.

Klättrar för tredje året i rad

I Kristinehamn finns det så mycket som 3 347 jobb i de små och medelstora företagen. Hela 26 procent av skatteintäkterna kommer från dessa företag vilket motsvarar 263 miljoner kronor. Nu när företagarna har fått säga sitt så visar undersökningen att dialogen mellan kommunen och dess företagare har blivit bättre, vilket glädjer kommunstyrelsens ordförande Marie Oudin, skriver NKP.se 

- Jag är framför allt nöjd över att bemötandet klättrar så mycket som det gör, säger Marie Oudin och tillägger:

- Det är otroligt glädjande, men vi ska inte glömma att det är en bra bit kvar.

Företagarna Kristinehamns ordförande Patrik Ekman är en av de företagare som upplever en positiv utveckling när det kommer till kommunens företagsklimat. Han är en av många som upplever att kommunens service och bemötande blivit bättre under pandemin.

- Där har kommundirektör Martin Willén gjort mycket sedan han började och det är det vi ser resultatet av nu. Det är många runt mig som säger att det har hänt jättemycket de senaste tre åren, säger Ekman.

Positivt men långt kvar att gå

Kristinehamns kommun hade den näst bästa utvecklingen i hela länet. Men Patrik menar att man inte får bli allt för bekväm:

- Jag anser att kommunen inte kan ha något annat mål än att sikta mot den nivå man befann sig på för tio år sedan, vilket betyder en placering runt 75 på rankningen. Gärna högre än så också, säger han till tidningen. 

Fler nyheter från Företagarna

Styr upp Arbetsförmedlingen

Regeringen måste styra upp Arbetsförmedlingen vars ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag, skriver Företagarna i Expressen.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.