podcast news play företagaren I media förmån

Årets Företagare i Kristinehamn hyllades på Företagargala

Det var under torsdagskvällen som Årets Företagare i Kristinehamn korades på den årliga Företagargalan i Kristinehamn.
Publicerad 12 okt 2021
Foto: Privat.

Den populära krögaren Van Bui Thanh är Årets Företagare i Kristinehamn. Van Bui driver den populära thairestaurangen Thanh Thai Palace som ligger vid gästhamnen i Kristinehamn. 

- Stort tack till Företagarna! Och tack till våra gamla och nya gäster som stöttat oss alla åren som gått. Det är en ära att få tar emot utmärkelsen, skriver ägaren på sin officiella Facebooksida. 

Restaurangägare fick pris

Det var Företagarnas ordförande i Kristinhamn, Patrik Ekman, som tyckte det var extra roligt att dela ut det prestigefyllda priset till en krögare, skriver NKP.se:

- Speciellt med tanke på hur hårt branschen har drabbats under pandemin, men ni har överlevt pandemin på ett bra sätt, säger Patrik till Van Bui som nickar instämmande och berättar:

- Vi var sex anställda när pandemin startade, nu är vi fyra. Men eftersom det har vänt nu kan jag börja anställa igen, säger krögaren. 

Tufft under pandemin 

Pandemin satte verksamheten på prov men i dag har Thanh Thai Palace kommit på fötterna igen.

- Folk har vaccinerat sig, men framför allt har de anpassat sig efter läget. Så nu vågar de gå ut och äta igen, säger krögaren. 

Patrik Ekman, som är en trogen stamgäst ville envist få veta hemligheten bakom vad han anser vara Sveriges bästa jordnötssås. 

- Det är inga hemligheter egentligen. Bra råvaror och tålamod är nyckeln, säger företagaren och bjuder på ett stort leende. 

Fler nyheter från Företagarna

Det här ska du fokusera på Damberg!

Mikael Damberg presenterades som ny finansminister. Företagarnas skattepolitiska expert, Patrick Krassén, presenterar nu fem förslag på reformer som den nytillträdde finansministern bör fokusera på.

Styr upp Arbetsförmedlingen

Regeringen måste styra upp Arbetsförmedlingen vars ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag, skriver Företagarna i Expressen.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter