headphones newspaper video-player

Efter Företagarnas skrivelse - Nu slopar även Arvika avgifterna

Kommunstyrelsen i Arvika har nu ställt sig bakom Företagarnas förslag om att tillfälligt slopa vissa kommunala avgifter som framför allt berör restaurangbranschen.
Publicerad 17 mar 2021
Foto: Shutterstock

Det var efter att Företagarna pekade på ett akut behov av stödjande åtgärder till Hotell, krog- och restaurangbranschen, som är en av de näringsverksamheter som drabbats hårdast av pandemin och de restriktioner den fört med sig, som Arvika kommun agerade, uppger Arvika Nyheter.

- Vi är generellt positivt inställda till det. Men vi måste veta omfattningen av det och säkerställa att det finns budget för det, säger kommunalrådet Peter Söderström (S).

Nu har kommunen räknat på det. Slopade avgifter innebär minskade intäkter för kommunen. Genomförda beräkningar visar på ett bortfall motsvarande 330 000 kronor för 2020 och 320 000 för 2021.

Kommunfullmäktige måste bevilja tillägg till budget för att kompensera för bortfallet.

- Vi var helt eniga om att slopa avgifterna, säger Peter Söderström.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Locket på om Las

Trots regeringens löfte om att utredningarna om ny arbetsmarknadspolitik skulle föra dialog har kontakten varit i det närmaste obefintlig.

Småföretagen ser ljusning

Antalet arbetstillfällen i de svenska småföretagen har minskat kraftigt under det senaste året, men nu ser de ljust på framtiden igen, visar en ny rapport.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor