För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Nu har livsviktiga appen Lumeno lanserats!

Publicerad 2 jun 2021
Nu är den äntligen här efter två års hårt jobb; gratisappen som ska rädda liv. Lumenos mål är att ge användaren skräddarsydda återhämtningsstrategier för att minska den psykiska ohälsan hos individen.
Marie Niljung är tacksam över att appen Lumeno äntligen lanserats!

Den första versionen av appen Lumeno har nu släppts. En gratisapp med ett tydligt syfte; att rädda liv. Den har tagits fram av Marie Niljung och kollegorna från Livskämpar AB, Susanne Tell och Filippa Gagnér Jenneteg

- Nu hoppas vi på att få så mycket feedback som möjligt så vi kan ta Lumeno till nästa steg, berättar Marie Niljung och fortsätter:

- Syftet är att kunna göra den bättre, därför är det oerhört hjälpsamt om så många som möjligt kan testa och återkoppla med förbättringsförslag.

Tillgodoser rätt stöd i vardagen

I Lumeno, som utformats av innovationsbyrån Sticky Beat, svarar användaren på frågor som fokuserar på användarens mående både i dalar och toppar. Desto mer användaren nyttjar appen desto lättare blir det för den att tillgodose rätt stöd i livet. 

Så tidigt som efter sommaren hoppas entreprenören på att kunna släppa en uppdaterad version av Lumeno. Men att hålla en gratisapp vid liv har sina utmaningar förklarar Marie:

- Vi behöver ekonomiskt stöd. En app är inte gratis att uppveckla, underhålla och förbättra så vi söker ständigt samarbetspartners som kan bidra med kapital och som vill vara med och ta kampen mot psykisk ohälsa. 

För Marie Niljung betyder appen mycket. Hon har själv mist båda sina föräldrar i sviterna av psykisk ohälsa och flaggar för att pandemin kan komma att dra med sig en rejäl baksmälla.

- Därför är det mer relevant än någonsin att vi vågar prata om vår psykiska hälsa. Företag som vill ta hand om sina anställda kan exempelvis köpa föreläsningar och material av vårt företag Livskämpar  AB och samtidigt då stötta Lumeno, förklarar hon. 

En livsapp för alla

För Marie Niljung är Lumeno inte enbart till för de som lider av psykisk ohälsa. Hon kallar det för en livsapp som bidrar till ett bättre mående i vardagen. 

- Den rustar oss och lär känna oss. Alla kan använda den, och kanske är det så att man känner någon som är sjuk i exempelvis en depression, då kan man som närstående ladda ner den och visa den för den som är drabbad, förklarar hon. Våra ljusa stunder hjälper oss i våra mörka stunder.

Läs mer om företagaren Marie Niljung och hennes otroliga arbete här! Besök gärna Livskämpar här och Niljung här!

Appen Lumeno finns att ladda ner där appar finns.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna