headphones newspaper video-player

Företagare i Sunne efter kommunosämjan: "Bättre än någonsin"

Det har varit kyligt sedan länge mellan Sunnes företagare och kommunen. Men nu börjar företagsklimatet äntligen tina upp.
Publicerad 2 feb 2021
Foto: Privat

Det var under förra torsdagen som Sunnes kommun började vinna tillbaka de lokala företagarnas förtroende efter en incident som uppstod förra året, skriver fryksdalsbyggden.se.
- Förra våren skadades förtroendet för kommunen kraftigt av fastighetsbolagets upphandling och hur kommunen hanterade det, säger Företagarnas ordförande i Sunne, Rickard Lindqvist.

Lindqvist menar vidare att det började bli bättre redan i höstas och att de är på rätt väg igen:
- Det kan ta lång tid innan kommunen kan återskapa det förtroendet men jag har sett stora förändringar under senaste halvåret och ser ljust på framtiden för Sunnes företagsklimat.

Det gynnar alla om kommun och företagare kan sammarbeta och sträva mot samma mål förklarar Rickard. 
- Det är viktigt att kommunen och företagen jobbar ihop, säger Per Branzén, kultur och näringslivschef i Sunne.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Småföretagare tar över när Findus ger upp

Efter 20 år tillsammans på Findus blev Bengt Gunnarsson och Göran Claesson av med jobbet. Nedläggningen av det anrika företaget var oväntad. Men slutet på anställningen blev början till egen verksamhet. Nu satsar de på närodlad frukt och grönt i nordvästra Skåne.

Korttidsstöd öppet för ansökan

Ansökan om stöd till korttidsarbete är sedan den 29 mars öppen igen. Företagarna tagit fram ett verktyg så att du kan räkna ut korttidsstöd per anställd.

Guide: Våga ta steget!

Pandemin fick Jokkmokks världsberömda marknad att växla från folkmyller till webbhandel. Det visar hur det digitala klivet kan rädda såväl företag som 416-åriga traditioner.

Plötsligt var ”Nowhere” överallt

Dryck som ändrar samhällets inställning till alkohol i en unik restaurangupplevelse i skogen. Det är eventet som nominerats till ett prestigefyllt pris. Fast egentligen handlar ...

”Pandemin är som en tidsmaskin”

Per Schlingmann har tillsammans med Kjell A Nordström skrivit boken Corona Express som beskriver hur covid-19 blivit en förändringskraft som påverkat villkoren för människor, företag och samhällen.

Sju förslag för bättre miljöpolitik

Miljöpolitiken måste ge rätt incitament. Hållbarhet får inte ses i ett motsatsförhållande till rörelsefrihet, ökat välstånd, tillväxt och ekonomisk aktivitet.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor