podcast news play företagaren I media förmån faq

Här är kommunerna som hade bäst tillväxt i Värmland 2021

Grums kommun vinner utmärkelsen Bästa Tillväxt för tredje året i rad i Värmlands län. På andra och tredje plats återfinns Forshaga respektive Filipstad.
Publicerad 21 dec 2021
Karlstad-Hammarö-Grums ordförande Jan Elofsson gläds åt det fina resultatet.

Varje år delar Syna ut priset Bästa Tillväxt till den kommun i varje län där företagen växer bäst. I Värmland är det Grums kommun, som för tredje året i rad, tilldelas den fina utmärkelsen Bästa Tillväxt 2021.

Prisas tredje året i rad

Maria Röhr, som är näringslivschef i Grums, är givetvis nöjd med att återigen finnas med i toppen bland de kommuner i Sverige som har en stark näringslivsutveckling.

– Bättre bevis än då här kan man knappast få på att vi har ett livskraftigt näringsliv. Därför är det i första hand alla våra duktiga företagare, små som stora, som ska ta åt sig äran av den här utmärkelsen, säger hon och fortsätter:

– De senaste två åren har definitivt varit annorlunda med tanke på Coronapandemin och det fanns naturligtvis farhågor om att det skulle innebära problem. Men utvecklingen har i stället gått åt andra hållet. Många företag har satsat på ökad produktionskapacitet och därmed ökat såväl omsättningsmässigt som i antal anställda.

Hyllar Grums kommuns samarbete med Företagarna

Företagarnas ordförande i Karlstad-Hammarö-Grums, Jan Elofsson, är mycket glad över att Grums än en gång hamnar på toppen av listan och passar på att hylla kommunens samarbete med Företagarna:

- Det är ingen slump att Grums kommun finns med i toppen i alla näringslivsrankingar som kommer. Kommunen har ett spännande näringsliv och framförallt en fantastisk näringslivsfunktion på kommunen. Maria Röhr och Anna-Maria Jäger jobbar systematiskt och lyhört med frågorna och brinner verkligen för näringslivet, säger Jan.

Tätt efter Grums kommun kommer Forshaga på en andra plats följt av Filipstad som tar hem bronsmedaljen. Företagarnas regionchef i Värmland, Eva Cooper, slår ett slag för alla lokalföreningar som är med och bidrar till det goda företagsklimatet i regionen:

- Företagarnas lokalföreningar betyder mycket för det lokala företagsklimatet, och mår företagen i Värmland bra, mår Värmland bra. Ideellt aktiva företagare som på sin fritid engagerar sig i näringslivsråd, i att uppmärksamma kommunen med vad som kan förbättras och vad som fungerar väl och som dessutom ordnar viktiga nätverksträffar lokalt gör skillnad. Det är otroligt häftigt! Och ju fler vi fler desto mer kan Företagarna påverka.

Företagarna gör verklig skillnad, gå med du också! 

Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.