headphones newspaper video-player

Statistiken visar: Företagare jobbar - även under semestern

Nyligen publicerade Företagarna statistik som skvallrar om hur den genomsnittlige småföretagaren har det på sin semester - tio timmars jobb i veckan är standard.
Publicerad 4 aug 2021

I snitt jobbar småföretagare 10 timmar i veckan under det som ska vara en efterlängtad och avkopplande semester. Undersökningen, gjord av Företagarnas Riksorganisation, visar att hela 54 procent av småföretagarna tvingas jobba under sin lediga tid. 

Det innebär att knappt var femte företagare har möjlighet att fullt ut vara lediga, skriver NWT.se. 

- Generellt bör vi bli bättre på att uppmuntra hårt arbete men att vara helt ledig finns för många inte på kartan, skriver NWTs ledarredaktion i en debattartikel som uppmärksammar "Skattefridagen" som inföll den 19 juli. 

Skattefridagen inföll den 19 juli

Skattefridagen är den dagen på året då en medelinkomsttagare (33 550 kronor i månaden) har tjänat ihop tillräckligt för att kunna betala årets alla skatter. I artikeln menar man att lägre skatter inte i första hand handlar om att mångmiljonärer ska bli rikare. Utan om att helt vanliga företagare och anställda ska få behålla lite mer av det som de sliter ihop. 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Mindre bonus och mera malus

Lägre klimatbonus för laddhybrider och ett pristak för elbilar som kan få bonus är två av nyheterna när regeringen föreslår skärpta styrmedel av fordon.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter