För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Få lokala underentreprenörer när hotell Selma ska renoveras

Publicerad 18 sep 2020
Innanför väggarna på Hotell Selma Lagerlöf pågår planering och den första november är det byggstart. Det är omfattande ytor som ska renoveras på hotellets 8000 kvadratmeter. Bland underentreprenörer som utför de praktiska arbetena är det endast ett fåtal som är Sunneföretag.

Av de underentreprenörer som ska utföra arbeten som bygg, ventilation, el och vvs på hotell Selma är endast ett fåtal Sunneföretag, berättar Frykdalsbygden. Enligt Perra Hermansson, fastighetschef på Sunne Fastighets AB fick man dålig respons och det var inte många som inkom med intresseanmälan. Än färre lämnade anbud. 

Rickard Lindqvist, ordförande Företagarna Sunne, som har hört med några lokala entreprenörer uppfattar det som att det varit rörigt och som om informationen inte varit helt tydlig. 

- Om Sunne Fastighets vill att de lokala företagen ska få jobb, så önskar jag att de kunde ha fört en dialog och gett mer information till dem, säger Lindqvist.

Ska ha tagit till sig kritiken

Perra Hermansson menar att man verkligen har försökt rikta sig till de lokala företagen. Han berättar att man till och med ska ha ringt upp ett par företag och frågat om de tänker lämna anbud.

- Vad gäller upphandlingsunderlaget uppfattar jag det inte som krångligt, säger Hermansson till Frykdalsbygden.

Läs hela artikeln i Frykdalsbygden här

Fler nyheter från Företagarna