headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare

"Sverige har inte råd med ett politiskt spel om arbetsmarknaden"

Eva Cooper kommenterar i NWT misslyckandet med att enas i LAS-förhandlingarna. Hon anser att arbetsmarknadens parter nu haft chans att lösa problem som under lång tid tyngt arbetsmarknaden - men inte tagit den. 
Publicerad 2 okt 2020
Foto: Eva Cooper, fegionchef Företagarna Mellansverige

I en intervju med Nya Wermlands-tidningen lyfter Eva Cooper, regionchef Företagarna Mellansverige, flera brådskande åtgärder som Sveriges företag är i stort behov av. I stora drag handlar det om att processer och regler måste förenklas och vara mer förutsägbara. Vidare är det nödvändigt att företagare ges bättre flexibilitet och befogenheter att fatta viktiga beslut som rör verksamhet, exempelvis över vilka kompetenser de ska ha kvar, utan att anställningstryggheten för den delen riskerar att försummas eller inskränkas.

- Sverige har inte råd med ett politiskt spel om arbetsmarknaden nu. Fokus måste ligga på att återstarta ekonomin och där kan arbetsrätten rätt använd spela stor roll. Regeringen måste nu ta sitt ansvar och göra verklighet av den aviserade lagstiftningen. Säger Cooper i intervjun med NWT.

Läs hela artikeln i Nya Wermlands-tidningen här

Fler nyheter från Företagarna

Tidningen Företagaren prisad

Företagarnas medlemstidning Tidningen Företagaren belönades med silver i Svenska Designpriset i kategorin personal- och medlemstidning.

Positivt att fler startar företag

Det är bra att fler startar företag, även om det delvis är en följd av den komplicerade ekonomiska situation vi befinner oss i, menar Företagarna.

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen