För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Digital plattform mot psykisk ohälsa bland studenter

Publicerad 6 nov 2020
Att vara student är förenat med mycket stress inför studier och tentor, därför blir stress nivån ännu större om man dessutom är ensam i en ny stad utan vänner och familj
Zimify-App ska få studenter att må bättre

Mostafa Ismail, en av grundarna till Zimify vet hur det är att vara student i en ny stad. Han träffade sin vän redan första dagen men de flesta har inte samma tur.

Studentlivets normala möjligheter till socialt umgänge i form av fester har helt försvunnit p.g.a. corona därför riskerar många att hamna i utanförskap. Det finns exempel på studenter som har valt att hoppa av sina studier eftersom ensamheten blir för påtaglig och det är i sin tur en förlust för både individen och samhället.

Gratisappen Zimify matchas användarna anonymt  ihop med andra som läser samma program eller kurs på det viset är fokus på det man har gemensamt. Det är lättare att uttrycka sig om man är anonym säger Mostafa.

Zimify är ett av namnen på listan "103 unga idéer 2020", som tagits fram i samarbete mellan Företagarna och Almi.  Till artikeln 

Fler nyheter från Företagarna