För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Stötta småföretagare i Värmland

Publicerad 18 mar 2020
Tomma lokaler, flertalet avbokningar och osäkerhet inför framtiden är en verklighet många småföretagare är oroliga för i dessa tider. I värsta fall stannar deras verksamheter av, eller så upphör de att existera. Många mindre företag har dessutom ofta mindre marginaler, vilket gör att intäktstapp slår extra hårt.

Det är uppenbart att Coronaviruset sannerligen har satt många företagare i en prekär situation. Därför är det så viktigt att samhället står upp för alla länets jobb- och välfärdsskapare, genom att i den mån det går fortsätta handla lokalt. Det kan handla om det dagliga morgonkaffet du köper på det lilla fiket innan du går till jobbet, den mysiga lunchrestaurangen du brukar besöka på helgerna eller varför inte din lokala järnaffär? 

Situationen vi befinner oss i är sannerligen allvarlig, om detta råder det inga tvivel. Samtidigt fortgår livet, om än med andra rutiner. Istället för att samlas under ett och samma tak finns exempelvis ofta take away-alternativ som minimerar risker, samtidigt som det ger företagare möjligheten att hålla sin verksamhet öppen. Det viktigaste är således att fortsättningsvis vara såväl uppmärksam som uppfinningsrik.

Givetvis ska man som individ följa de råd och regler myndigheter gått ut med. Stanna hemma när du är sjuk och uppvisar förkylningssymptom, undvik större folksamlingar och fortsätt tvätta händerna ofta.

Nästa gång du befinner dig ute på stan, ägna gärna småföretagen en tanke. Vi får inte glömma att 25 procent av alla skatteintäkter i länet härstammar från dem. Att överge dem nu drabbar i slutändan inte bara dem själva, utan även länet i stort.

Detta fixar vi tillsammans! 

 

Hanna Jonasson, Regionchef Företagarna Värmland och Örebro

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna