headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag

Kvittotävling kryddas rejält- uppmanar till lokal handel i Munkfors

7 apr 2020
Kvittotävlingen Köptrogen i Munkfors sockras rejält – vinnaren får 20 000 kronor medan tvåan och trean får 10 000 kronor vardera.

Tävlingen genomförs för sjätte året och efter att föreningen 6 juni-kommittén bestämt att ställa in det sedvanliga nationaldagsfirandet i Munkfors tappar kommunens sällanköpshandel ytterligare en viktig inkomstkälla eftersom det handlas mycket och lokalt den 6 juni.

Det, i kombination med det redan pressade läget på grund av coronapandemin, gör att kommunen och företagen går samman för att krydda kvittotävlingen lite extra.

Man förlänger också tävlingstiden, i augusti lottas tre personer fram till finalen som avgörs i början av september där prispengarna alltså är uppe i presentkort för 40 000 kronor, att jämföra med 12 000 tidigare år.

Det blir en förstärkning för företagen, säger näringslivschefen Birgitta Svensson, som också sitter i styrelsen för Företagarna Munkfors 

För att delta i tävlingen måste man handla lokalt i åtminstone tio av de tjugo butiker som deltar och extrasatsningen är i nuläget enbart för det här året.

Flera i samarbete

Såväl satsningen som tävlingen genomförs i samarbete mellan flera olika parter, där Företagarna fått lite fart under fötterna igen.

– Det har legat lite på dekis, men vi har fått in nya medlemmar nu och det går åt rätt håll, säger ordföranden Patrik Hedin.

Här kan du läsa hela artikeln i VF

 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap