podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Wehype trion vinnare av Årets Unga Företagare Uppsala

I oktober varje år delas det prestigefyllda priset Årets Företagare Sverige ut. Vinnaren har tagit sig först till vinsten i sin kommun och vidare till regionsfinalen för att till sist koras till Årets Företagare i Sverige. Den 6:e april gick Företagargalan i Uppsala av stapeln och då korades bland annat Årets Unga Företagare i Uppsala 2022.
Publicerad 3 maj 2022
Emil Smith och Robin Åström mottog priset Årets Unga Företagare Uppsala 2022 på Företagsgalan den 6:e april. Fotograf Liisa Eelsoo - Bröllop & Event

Den 6:e april gick Företagargalan i Uppsala av stapeln och då korades bland annat Årets Unga Företagare i Uppsala 2022. Vinnare blev Robin Åström, Emil Smith och Gustaf Smith som startat och driver bolaget Wehype Global AB .

Vinnande affärsidé 

Wehypes affärsidé är att koppla samman gaming varumärken med kända och populära gamers. Genom att ta bort mellanhänder sätter de annonsköparen i direktkontakt med de gaming influencers som har den mest relevanta publiken för deras plattform. Bolagets tjänster var definitivt något som branschen efterfrågat och bolaget har vuxit i raketfart! Vi har pratat med trion bakom bolaget.

-Vad var det som fick er att bli företagare?

-Vi har alltid haft en nyfikenhet och en vilja att förändra. Vi såg en affärsmöjlighet och ett behov och valde att satsa!

-Vad är det ni gör på ditt företag som gör att ni sticker ut i jämförelse med andra branschkollegor?

-Vi lägger extremt mycket fokus på företagskultur. Vi har idag personer från hela världen som flyttar till Uppsala för att vara med och bygga framtidens bolag inom gaming influencer marketing. Det är en växande marknad!  Vi har varit uthålliga, nyfikna och lyckats attrahera bra medarbetare. Att se människor komma till oss, få jobba med sin passion och nå sin fulla potential, det gör oss så stolta.

-Vad är det viktigaste i ert företagande?

-Att fortsätta ha kul, utmana normer och idéer och konsensus samt fokusera på att bygga en kultur som attraherar dom bästa människorna!

-Om ni får ge tre råd till andra företagare?

- Var uthållig, ett bra bolag byggs inte över en natt.  Omge dig med människor du tycker om, som får dig att växa samt som du litar på och glöm inte borta att ha kul!

-Stort tack för pratstunden och lycka till i regionsfinalen av Årets Företagare Uppsala län!  

Fler nyheter från Företagarna