headphones newspaper video-player

Enkla hållbarhetstips för olika branscher

Projektet Hållbart Företagande som genomförts av studenter vid Lunds Universitet i samarbete med Miljöbron har bland annat resulterat i tre olika checklistor som är anpassade för olika branscher.
Publicerad 24 feb 2021

Det ska vara enkelt att göra rätt och lite är bättre än inget.

Checklistorna finns att ladda ner men vill man hellre ha upptryckta går det fint att kontakta oss på oresund@foretagarna.se så skickar vi gärna.

Här kan du ladda ner listan för Bygg & El

Här kan du ladda ner listan för Kontor

Här kan du ladda ner listan för Restaurang

Behöver du hjälp med att komma igång med arbetet att bli lite mer hållbar hjälper vi gärna till, kontakta oss via oresund@foretagarna.se eller ring på 070 791 99 98.

#hållbarhet #miljöbron

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Småföretagare tar över när Findus ger upp

Efter 20 år tillsammans på Findus blev Bengt Gunnarsson och Göran Claesson av med jobbet. Nedläggningen av det anrika företaget var oväntad. Men slutet på anställningen blev början till egen verksamhet. Nu satsar de på närodlad frukt och grönt i nordvästra Skåne.

Korttidsstöd öppet för ansökan

Ansökan om stöd till korttidsarbete är sedan den 29 mars öppen igen. Företagarna tagit fram ett verktyg så att du kan räkna ut korttidsstöd per anställd.

Guide: Våga ta steget!

Pandemin fick Jokkmokks världsberömda marknad att växla från folkmyller till webbhandel. Det visar hur det digitala klivet kan rädda såväl företag som 416-åriga traditioner.

Plötsligt var ”Nowhere” överallt

Dryck som ändrar samhällets inställning till alkohol i en unik restaurangupplevelse i skogen. Det är eventet som nominerats till ett prestigefyllt pris. Fast egentligen handlar ...

”Pandemin är som en tidsmaskin”

Per Schlingmann har tillsammans med Kjell A Nordström skrivit boken Corona Express som beskriver hur covid-19 blivit en förändringskraft som påverkat villkoren för människor, företag och samhällen.

Sju förslag för bättre miljöpolitik

Miljöpolitiken måste ge rätt incitament. Hållbarhet får inte ses i ett motsatsförhållande till rörelsefrihet, ökat välstånd, tillväxt och ekonomisk aktivitet.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor