podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Nordgröna Årets Företagare i Skåne 2021

Publicerad 19 aug 2021
Nordgröna är 2021 års vinnare av vårt mest prestigefyllda pris. Stort grattis till Oscar Pressfeldt, Joris och Sander Oudendijk till priset.

Priset Årets Företagare delas ut av organisationen Företagarna och går till en företagare som genom framgångsrikt företagande bidrar till lokalsamhället och är en förebild för andra. 

 

Motivering 
om ett studentprojekt vid Lunds Universitet fann de blivande grundarna av Nordgröna AB, Oscar Pressfeldt. Joris och Sander Oudendijk ett sätt att använda det mångsidiga materialet Fönsterlav för produkter i moderna vardagsrum och arbetsutrymme. Och man har fortsatt att utveckla nya produkter av det naturligt återväxande materialet sedan dess. Det hela började under en regnig vandringstur i Sverige, då man upptäckte att renmossa hade förmågan att absorbera vatten och hålla tältets insida torrt.. Och på den vägen är det. Företaget som bildades omedelbart efter studierna år 2014 har sedan dess utvecklat ett antal naturprodukter. Och har bl.a. ett antal stora företag som sina kunder, och där en stor del av produktionen exporteras. Tillsammans med duktiga medarbetare är företaget i snabb utveckling.


Fem snabba frågor till vinnarna:

Hur känns det är vinna Årets Företagare i Skåne 2021?
Det känns fantastiskt. Vi är stolta över utmärkelsen och den uppskattning vi får. Det är också ett erkännande av det fina arbete som vi och våra medarbetare lägger ner.

Beskriv kort din/er verksamhet
Vi utvecklar, tillverkar och säljer inredningsprodukter av naturliga och hållbara material – med ett fokus på design och funktion för att skapa bättre arbetsplatser och miljöer för människor att vistas i. 

Varför är du/ni företagare, hur kom det sig att du startade ditt företag?Nyfikenhet! Både jag och mina medgrundare har alltid haft en inneboende nyfikenhet som tar sig i uttryck av att vi älskar att utforska och utveckla saker. Det finns inom oss och är svårt att sätta fingret på. Nordgröna startades som en del av vårt projektarbete under vår masterutbildning på Lunds universitet. 

Hur ser dina/era mål och visioner ut för framtiden?
Vår vision är att skapa ett Nordgröna som kontinuerligt erbjuder marknaden med kreativa inredningsprodukter av hållbara och naturliga material. Vårt arbete och engagemang kommer göra Nordgröna till marknadsledande och bidra till en ständigt bättre miljö för människor att vistas i. 

Vilket är ditt bästa företagartips?
Att omge sig av kompetenta kollegor som kompletterar varandra. Det absolut viktigaste när man driver företag är människorna.

Sydsvenskan -Succén med grönbevuxna ljuddämpare ger pris som Årets företagare i Skåne

Med titeln i sin hand som Årets Företagare i Skåne har nu Nordgröna chansen att ta hem titeln som Årets Företagare i Sverige. Riksfinalen går av stapeln den 15 oktober 2021 och hålls i Blå hallen i Stockholms Stadshus. Redan nu kan du anmäla ditt intresse och få förtur till biljettsläppet. Här finns mer information om Årets företagare

Fler nyheter från Företagarna