För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Så många hållbara företagare har nominerats!

Publicerad 13 apr 2021
Här kan du ta del av vilka företag/verksamheter som nominerats till priset. Inom några veckor tar juryn beslut på vem som blir Årets Hållbara Företagare i Lomma kommun 2021.

Nordisk Genresurscenter - Lise Lykke Steffensen

NordGen är de nordiska ländernas genbank och kunskapscenter för genetiska resurser.

Fröerna som bevaras är en förutsättning för att jordbruket ska kunna ställa om till de utmaningar vi står inför med mer extrema väderhändelser, konsumentkrav på mer närodlat, samt mer vegetarisk och nyttigare mat samt ett jordbruk med mindre miljöpåverkan.

www.nordgen.org

Minikit – Josefin Runquist

Minikit.se är en e-handel som säljer begagnade barnkläder på ett helt unikt sätt och skiljer sig från alla konkurrenter. Plaggen matchas i klädpaket och presenteras på ett nytt och inspirerande sätt. Målgruppen är föräldrar som oftast annars handlar nyproducerat.

Minikit skiljer sig jämfört med alla andra e-handlare och fysiska butiker som säljer second hand genom att presentera produkterna på samma sätt som i en butik med nyproducerade plagg och genom att leda kunden in i värld där det blir enklare att ta ett köpbeslut på en begagnad vara.

www.minikit.se

Musikskolan Takt och Ton Lomma AB – Emma Köster

En liten nystartad musikskola med stora ambitioner som bygger sin verksamhet på att i så stor utsträckning det går, köpa in och spela på begagnade instrument, som man renoverar och ställer i ordning. På så sätt bidrar verksamheten till en miljömässig hållbarhet.

Man vet att musik är helande och vill bidra till bättre hälsa och är därför ute regelbundet

ut och spelar upp musiken för barn och gamla, på äldreboende.

www.taktoton.nu

Timac Agro – Stefan Atterwall

Företaget erbjudet behovsanpassad näringstillförsel inom jordbruket.

Timac Agros produkter är berikade produkter som tar gröd- och djurproduktion till nya avkastningsnivåer och anpassar till den enskilda verksamheten.

Konventionella metoder är framtagna för att tillgodose dagens behov inom jordbruksproduktionen medan Timac Agros produkter tillgodoser den framtida produktivitetens krav och behov inom växt- och djurfoder för en ökad lönsamhet.

www.se.timacagro.com

Elobina – Jan Carlstein

Ur frustrationen över massproduktionens miljöpåverkan och dåliga förhållanden inom textilbranschen föddes tanken att digitalisera och möjliggöra produktion av små volymer lokalt.

Företaget Elobina skapades i Lomma. Elobina gör textilindustrin tillgänglig för alla genom att använda en unik, toppmodern IT-plattform. På Elobina kan alla, både privatpersoner och företag, skapa vackra personliga tyger och textilprodukter utan att kompromissa på kvalitet eller hållbarhet. Elobinas textilprodukter görs endast på beställning vilket minimerar spill.

www.elobina.se

VATIs Common Ground - Eva Vati

Företaget utbildar och certifierar individer och företag i att integrera de globala målen i företagens affärsstrategi och därmed framtidssäkrar företagens överlevnad i den nya ekonomin! Företaget utgår från Bjärred och finns representerade i 12 länder genom ett nätverk av 15 000 likasinnade förändringsagenter som jobbar mot samma mål som Agenda 2030 står för. Förutom utbildning och certifiering arbetar man dagligen med att sprida kunskap, inspiration och ger konkreta verktyg för hur individer och företag kan tillämpa hållbarhet i sin dagliga verksamhet. Detta görs konkret via sociala medier.

www.vatiscommonground.com

Alnarp Foodtech – Niklas Hjelm & Niclas Lundius Mörck

Alnarp Foodtech (Grohuset) är en testbädd och mötesplats för framtidens hälsosamma matkonsumtion, men också en idé om en plats där vi samexisterar med vår omgivning, och inte tar mer än vad vi ger tillbaka. Att respektera att vi alla är en del av naturen, dess kretslopp och värna om den. Med Grohuset skapas en plats som är i balans, där genvägar och stress förkastas och saker får lov att ta tid. Det finns ett ekohus på plats i Alnarp där man testar olika odlingssätt, håller kurser och arrangerar möten.

www.grohuset.se

Express4Mobil – Ricardo Gasalho

Express4Mobil återanvänder och reparerar ungefär 2000 telefoner om året och bidrar i stor utsträckning till återbruk. Varje gång en ny telefon produceras genereras hela 86 kilo avfall. Den största mängden avfall kommer från gruvbrytning och blysmältverk och den största boven är brytningen av guld en viktig komponent i kretskorten.

Återbruk av mobiler är därför ett viktigt bidrag för miljön.

www.express4mobil.se

Personalcyklar ABOR Finance – Anders Borste

Personalcyklar jobbar aktivt med att få andra företag mer hälso- och miljömedvetna genom att uppmana till att använda cykeln framför bilen. Personalcyklar har inga resurskrävande kontor och använder bara elbilar.

Företaget erbjuder förmånscyklar i ett välgenomtänkt paket -  kvalitetscyklar, leverans, stöldskyddsmärkning och årlig service under avtalstiden.

Anställda kan fritt välja den typ av cykel man är intresserad av och när avtalstiden är slut lämnas cykeln tillbaka eller köps ut.

www.personalcyklar.se

Alnarp Cleanwater Technology - flerägt

Företaget tillverkar kretsloppsbaserade bioreningsverk och har en lite unik ägarstruktur som består av ett 15-tal privatpersoner med olika kompetenser. Produkten är ett intelligent sätt att rena avloppsvatten där enskilda avlopp visat sig ha en stor negativ miljöpåverken. Företaget bildades 2008 och har de senaste åren haft en positiv ekonomisk utveckling och omsätter drygt 30 miljoner. Man har kunder både i Sverige och utomlands.

www.alnarpcleanwater.se

Tree-to-textile – Lars Stigsson

TreeToTextile is a purpose-driven technology development company based in Sweden.

The aim is to accelerate the development of sustainable textile fibers and to reduce the textile industry’s environmental impact on global level. The company contributes via developing and commercializing a new sustainable textile fiber, and by taking part in industry related efforts for sustainable raw material production and circular economy. TreeToTextile is a member of Textile Exchange, and is a supporting organization to the Fashion charter by United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC), in its Raw materials working group.

www.treetotextile.com

ÅHF-logga_färg.png

 

Fler nyheter från Företagarna