För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Frukost med näringsriktigt innehåll

Publicerad 26 feb 2018
Företagarnas valfrukost i Helsingborg på måndagsmorgonen var det första evenemanget under vår landsomfattande valturné.

Drygt tjugo personer trotsade morgonkylan och tog sig till hotell Duxiana i Helsingborg för att lyssna på valfrukosten med politisk debatt under ledning av Företagarna.

Det blev en givande debatt mellan Jan Björklund (S), Jonny Cato Hansson (C), Peter Danielsson (M), Maria Winberg Nordström (L) Rickard Persson (MP) och Lars Thunberg (KD) med näringspolitik i fokus.

Politikernas uppfattning är att det fungerar bättre än vad företagarna själva tycker.

Skillnader - och samsyn

Magnus Engelbäck, Företagarnas regionchef syd, sammanfattade debatten med att det finns en skillnad i uppfattning om hur man tycker att det lokala företagarklimatet är:

– Politikernas uppfattning är att det fungerar bättre än vad företagarna själva tycker. Samtidigt fanns en samsyn bland politikerna om att man vill ha en kontinuerlig dialog med det lokala näringslivet, säger Magnus Engelbäck.

#Valbussen

Företagarnas turnébuss kommer att rulla många mil under de närmaste tre månaderna. På stoppet i Helsingborg fanns experterna Anna Libietis och Pontus Lindström med från Företagarnas huvudkontor i Stockholm, jämte Företagarnas näringspolitiska chef Patrik Nilsson. 

 

Fler nyheter från Företagarna