För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq

Sommarjobb 2024 - guide för företagare

Här har vi samlat allt du behöver veta och ta reda på om du ska anställa sommarjobbare eller semestervikarier i sommar! Om du är medlem i Företagarna kan du alltid ringa Företagarnas juridiska rådgivning och få hjälp med anställning och anställda. Det ingår i ditt medlemskap utan extra kostnad.

Svåra samtal?

Att vara arbetsgivare är inte alltid en dans på rosor. Här har vi samlat råden för dig som behöver ta ett svårt samtal med en anställd och kollega.  Under året har Företagarna publicerat flera artiklar om svåra samtal och situationer som är mer än lagar och regler. 

Läs tipsen här

Ledarskapet

Att ta emot sommarjobbare kan vara både givande och utmanande för arbetsgivare. För att skapa en positiv arbetsmiljö och ge sommarjobbarna en meningsfull erfarenhet är det viktigt att vara förberedd.

Här har vi samlat artiklar om ledarskap. Du vet vad du ska göra, du följer lagar och regler men HUR är du en bra ledare för dina anställda? 

Läs artikeln här

Få koll på reglerna: semester

Vill du bli medlem i Sverigest största organisation för småföretagare?

Här kan du räkna ut vad ditt medlemskap för 12 månader kostar. Större delen är avdragsgillt, du får tillgång till alla förmåner och vårt stora nätverk med ETT medlemskap.

Få koll på reglerna: anställning

Gratis mallar och FAQ för dig med anställda

Semesterlagen

Semesterlagen är en lag som ger den anställde rätt till 25 dagars semester varje semesterår.

Vill du hellre lyssna än läsa?

Varannan vecka släpper Företagarpodden ett avsnitt från juristerna som lyfter upp de vanligaste frågorna från småföretagare om lagar och regler. När det är caseonsdag får du följa med när juristerna går igenom aktuella domstolsbeslut.