podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Unga Företagare Upplands-Bro är en pionjär i sin bransch!

I oktober varje år delas det prestigefyllda priset Årets Unga Företagare Sverige ut. Vinnaren har tagit sig först till vinsten i sin kommun och vidare till regionsfinalen för att till sist koras till Årets Företagare i Sverige. Vi har pratat med Eric Hasso Årets Unga Företagare Upplands-Bro.
Publicerad 9 maj 2022
Eric Hasso, Årets Unga Företagare Upplands-Bro. Foto: Företagarna Upplands-Bro
Eric Hasso föddes in i filmskapandets värld med farfar Harry som sin största idol och inspiration. Han har sedan följt sin vision och skapat ett blomstrande företag i Igelkott Studios. Den 26:e april mottog Eric utmärkelsen Årets Unga Företagare Upplands-Bro
 
Eric har verkat och tidigt gjort sig ett namn i filmbranschen, där företagets expertis främst inriktat sig mot skapandet av bilscener och redigering av dessa.
Han har en vision att bryta barriärer och ligga långt fram teknikmässigt. Genom detta inspirerar han både branschkollegor och hjälper till med utvecklingen av bilscener.

-Vad var det som fick dig att bli företagare? 

-Jag var bara 17 år när jag visste att jag ville jobba med film. Där och då var det bestämt att jag skulle bli företagare när jag fyllde 18.

-Ni sticker ut i branschen vad är det ni gör så bra? 

-Vi innoverar och är pionjärer på Virtual Production. Det betyder att vi är först ut i Sverige med att erbjuda filmproduktioner möjligheten att spela in film, specifikt bilscener med 360 bakgrunder på en skärm bakom skådespelarna.

-Vad är hemligheten till att du lyckats som företagare?

-Jag tror det är att jag vågar satsa och vågar misslyckas. Jag provar nya grepp hela tiden! . Mitt motto är att det ska vara kul att jobba med mitt företag och då kan man inte stå still! 

Årets Unga Föreagare Upplands-Bro.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Stolthet är något som många föreatgare nämner när de pratar om sitt föreagande. Vad gör dig mest stolt? 

-Jag är otroligt stolt över att få möjligheten att leda en hel bransch till nya produktionsmetoder.  Film- och streamingbranschen genomgår anmärkningsvärda förändringar och den tekniska utvecklingen kommer att rusa framåt snabbare än tidigare.  Det finns en lång lista med funktioner som våra kunder vill att vi ska implementera, men vi flyttar långsamt gränserna för vad som är möjligt.  

- Har du några mål med ditt företagande? 

-Jag ser långsiktigt på mitt företagande och hoppas få göra detta även om 50 år. En målsättning är att få jobba internationellt och att hela tiden utvecklas. Jag vill arbeta för att skapa ett hållbart företag!  

-Stort tack för pratstunden Eric och lycka till i regionsfinalen av Årets Unga Föreatagare Stockholms län! 

Fler nyheter från Företagarna