podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Vi var med och slog rekord!

Publicerad 30 jun 2022
Företagarna och Stockholms Fotbollförbund bjöd in till folkfest och rekordjakt då vi samlade närmare etthundra medlemmar för att fira vårt samarbete som inleddes tidigare i år.
Se vårt bildspel genom att dra bilderna till vänster.

Vi hejade tillsammans fram vårt svenska damlandslag till vinst mot Brasilien med 3–1. Detta var genrepet inför det stundande EM som startar den 6 juni i England. Efter en lite trög start i första halvlek så höjdes tempot i andra och målen kom. Brasilien tog ledningen men sen tog Sverige över helt och levererade snygga mål och visade upp ett stabilt spel som lovar gott inför EM. Sverige kliver in i turneringen som favoriter, efter sin ranking som nummer två i världen efter USA.

Och visst slogs publikrekordet med råge – över 33 000 i publiken på Friends!

Vi började med en samling på hotellet intill Friends där det bjöds på mingel med goda wraps, dryck och mjukglass! Sen var det dags att lyssna till hur vårt spännande samarbete kom till med Stockholms Fotbollförbund. Andrea Möllerberg, distriktschef för Stff började med att ge oss lite siffror så man förstår hur stort det är med fotboll i Stockholm. Vad sägs om:

  • 25 % av all fotboll I Sverige sker i Stockholm
  • 400 föreningar
  • 15 000 tränare – där många säkert är företagare
  • 45 000 matcher spelas I Stockholm varje år
  • Över 6 200 lag I matchspel
  • Största tjejidrotten med över 1500 lag
  • 3000 domare och 1500 ledare utbildas varje år

2.jpgVi fick också finbesök av Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska Fotbollförbundet och förste vice ordförande i UEFA. Karl-Erik intervjuades av Thomas Byström, regionchef Företagarna Stockholm och Mälardalen och de samtalade och ledarskap, fotbollens positiva inverkan på samhället och domarens roll och utveckling. Karl-Erik lyfte också vikten av allt ideellt arbete som sker ute i föreningarna och att vi ska vara tacksamma att vi har förmånen att kunna lägga vår fritid på detta för våra barn, i stället för att jobba extra för att få familjen att klara sig som det är i många andra länder.

Sen var det dags för Anita Roll, ordförande i Företagarna Stockholms stad och Andrea Möllerberg att berätta om det nya samarbetet och avtalet som ingåtts mellan Företagarna och Stockholms fotbollförbund. - Vi såg så många gemensamma värderingar och områden där vi vill samma saker och insåg att tillsammans kan vi hjälpa varandra att bli bättre. Vi vill självklart arbeta för ett mer jämställt samhälle, få fler ungdomar att engagera sig som ledare och utbyta erfarenheter inom ledarskap och teambuilding.

Samarbetet med Stockholms Fotbollförbund kommer bidra till att utveckla vår verksamhet på flera fronter, och skapa värde för våra medlemmar på många olika sätt, säger Anita Roll, ordförande Företagarna Stockholm Stad.

Nu laddar vi upp inför damernas Fotbolls-EM som startar den 6 juli och spelas i England. Sverige spelar sin första match mot regerande europamästarna Holland den 9 juli och vi hejar fram vårt landslag till finalen som spelas på Wembley stadium i London den 31 juli.

Heja Sverige och en härlig sommar till er alla!

Fler nyheter från Företagarna