podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Solnatrion bakom Gårdssällskapet är Årets Unga Företagare i Stockholms län 2022

Publicerad 13 jun 2022
Günther Mårder, Thomas Byström, Petter Olander, Kenny von Walden och Björn

Kenny von Walden, Petter Olander och Björn Malmqvist tog under måndagen emot utmärkelsen Årets Unga Företagare i Stockholms län 2022. Företagarna Stockholm-Mälardalens regionchef Thomas Byström och Företagarnas vd Günther Mårder delade ut blommor och diplom vid en prisceremoni på Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin i Stockholm. Kenny, Petter och Björn driver Gårdssällskapet som säljer ekologiskt och KRAV-producerat kött på nätet.

- Det här känns jätteroligt! Vår målsättning sen vi startade 2013 har varit att hitta egna lösningar på alla problem, det här känns som ett fint kvitto på att det är rätt, säger Petter Olander om att få ta emot utmärkelsen.

Björn, Kenny och Petter.jpg
Björn, Kenny och Petter

Fokus på hållbarhet och kvalitet har varit centrala delar av barndomskamraterna Kennys, Petters och Björns verksamhet ända sedan starten 2013. De köper endast ekologiskt uppfödda och KRAV-certifierade djur direkt från utvalda uppfödare. Djuren slaktas i ett slakteri som har ett nära samarbete med Gårdssällskapet, samt styckas och förpackas i deras eget slakteri i Eskilstuna. Genom de nära samarbetena och att hela produktionskedjan från slakt till leverans bedrivs i egen regi kan Gårdssällskapet säkerställa god djurhållning, klimatsmart produktion, högkvalitativa produkter och konkurrenskraftiga priser. För att bedriva verksamheten effektivt har Solnatrion investerat i ett eget och skräddarsytt IT-system.

- Kött är komplext att jobba med eftersom det är föränderliga produkter, de måste hanteras rätt, djur är olika stora och så vidare. Så vi har utvecklat ett eget IT-system där vi kan hantera alla processer från inköp av djur till leveransplanering, berättar Kenny von Walden.

Juryn som utsåg Kenny, Petter och Björn till Årets Unga Företagare i Stockholms län bestod av Tomas Guinchard (Årets Företagare i Stockholms län 2021), Shafik Muwanga (Årets Unga Företagare i Stockholms län 2021), Adam Malmrot (ambassadör Företagarna Young), Bengt Bengtsson (ordförande Företagarna Stockholms län), Thomas Byström (regionchef Företagarna Stockholms län) och Susanna Berger (regionsamordnare Företagarna Stockholms län).

- Vi utser Årets Företagare och Årets Unga Företagare varje år för att uppmärksamma och hylla företagare som är förebilder. De små och medelstora företagen har stått för fyra av fem nya jobb sedan 1990 och är lösningen på många av våra samhällsutmaningar. Genom att lyfta företagare som är förebilder vill vi bidra till fler företag, fler jobb och fler lösningar, säger Thomas Byström.

Vid ceremonin på Ingenjörsvetenskapsakademin prisades dessutom Magnus Granhed som Årets Företagare i Stockholms län. Kennys, Petters, Björns och Magnus respektive utmärkelser vid regionfinalen innebär att kvartetten nu kommer representera Stockholms län vid Företagarnas stora riksfinal i oktober [länk], där de konkurrerar om utmärkelserna Årets Unga Företagare respektive Årets Företagare i Sverige.

Fler nyheter från Företagarna