För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Tårta med ett viktigt tårtdiagram

Publicerad 12 dec 2022
En gräddig tradition lever vidare. Företagarna Lidingö bjöd in öns kommunpolitiker på fika och ett bra samtal om företagsklimatet på ön. Traditionen mellan oss och vår kommunstyrelse är en princesstårta med ett tårtdiagram.
Efter att vi inte bjöd in till det här mötet i våras har våra kommunalråd börjat fråga oss – när bliur det tårta?  Så nu slog vi till, i december som en smakbit inför vårens släpp av nya fakta i Företagarnas stora näringslinsundersökning Välfärdsskaparna.
 
I år föreställde diagrammet inte de skattekronor som olika typer av företag genererar till kommunen, utan de främsta Jobbskaparna i kommunen. Även i den statistiken är det de små företagen som står för den största biten.
  
Den ljusgröna tårtbiten, 60% är småföretagare. Den mörkgröna 11% medelstora företag (50-249 medarbetare) och den vinröda 20% stora företag (över 250 medarbetare) resten är offentlig sektor.
 
Förutom jobbgenerering pratade vi om kommunens service till företag och framför allt om att förenkla kontaktytan för företagare som etablerar sig och söker tillstånd, bygglov och inte minst deltagande i kommunens upphandlingar.  Bra frågor som vi ska arbeta vidare med tillsammans.
 
Tack ni som kunde komma och tack Pocket Lidingö för hjälpem med attta fram den goda och fina tårtan!
Taggar
Fler nyheter från Företagarna