headphones newspaper video-player

Dubbelvinst för Tomas Guinchard, Årets Företagare i Danderyd 2021

Under en en ceremoni på Cedergrenska Tornet mottog Tomas Guinchard inte bara priset som Årets Företagare i Danderyd utan även priset som Årets Företagare i Stockholms län.
Publicerad 10 jun 2021
På bilden från vänster: Regionchef Thomas Byström, Niclas Sahlgren, Petra Sahlgren, Företagarna Danderyds ordförande Per Molin, Tomas Guinchard och Kommunstyrelsens ordförande.

Företagarna Danderyd delar ut priset Årets Företagare i Danderyd för att lyfta fram människan bakom företaget. Vi vill synliggöra de företagare som genom sitt engagemang och entreprenörskap jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra allt bättre affärer. Bättre affärer leder till tillväxt som ger välstånd, något som alla vill ha.

Under prisutdelningen på Cedergrenska Tornet fick Niclas Sahlgren och Petra Sahlgren, Eways - El till alla bilar ett hedersomnämnande. 

Juryns motivering

Tomas Guinchard startade Adxto Care AB 2007 efter att ha sålt sitt tidigare bolag Kinchard Consulting som var först i Norden med att erbjuda konsulter inom sälj och marknad mot läkemedelsindustrin.

Adxto Care AB driver flera vårdutvecklingsprojekt i samarbete med apotek, sjukvården och läkemedelsindustrin för att utveckla och komplettera vården av patienter. Företaget har ett starkt fokus på patientnytta. Genom att utveckla och leverera innovativa vård- och konsultlösningar hjälper Adxto till att förbättra människors hälsa. Projekten har bl.a. handlat om att fånga upp och förebygga att personer med ökad risk drabbas av diabetes, erbjuder specialiserad behandling inom neurologi för kroniskt sjuka i hemmet, och att förbättra kvaliteten och omhändertagandet av MS patienter.

Genom digitala patientstödsplattformar, som erbjuder olika patientstödsprogram, säkerställer Adxto att patienten genom utbildning, support och motivation, kan följa sin ordinerade behandling i det dagliga livet. Denna typ av individuella patientstödsprogram har gett goda resultat för KOL-patienter. Med hjälp av detta stöd är det tre gånger fler patienterna som följer ordinerad behandling efter 18 månader än det utan stödet.

Tomas Guinchard utsågs även till Årets Företagare i Stockholms län 2021

Med titeln i sin hand som Årets Företagare i Stockholms län har nu län har nu Tomas Guinchard chansen att ta hem titeln som Årets Företagare i Sverige. Riksfinalen går av stapeln den 15 oktober 2021 och hålls i Blå hallen i Stockholms Stadshus. Redan nu kan du anmäla ditt intresse och få förtur till biljettsläppet. Här finns mer information om Årets företagare 

Fler nyheter från Företagarna

Äntligen goda nyheter

På torsdagsmorgonen gästade Företagarnas vd Günther Mårder TV 4:s Nyhetsmorgon för att prata om årets Småföretagsbarometer.

Unik inblick i kommunernas inköp

Företagarna presenterar nu omfattande data över kommunala inköp som gör det möjligt att se i vilken omfattning kommunala inköp görs från lokala företag samt småföretag.

”Strandskyddet är skevt”

Obalanserna i strandskyddet borde rättas till så att regelverket inte hindrar utveckling, menar ägaren av strandkrogen SuderSannas på Fårö.

Stoppa nedmonteringen av posttjänsterna

För att kunna bedriva företag i hela landet krävs fungerande infrastruktur i form av bl a postservice. Nermonteringen försvårar för företagande, visar Företagarnas nya rapport.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor