podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Tack för en inspirerande kväll

Publicerad 1 dec 2021
Ännu en inspirerande kväll tillsammans med många fantastiska kvinnliga entreprenörer och välfärdskapare!

Denna kväll handlade det om Finansiering och Internationalisering, två områden som tydligt har pekats ut som hinder på vägen för många entreprenörer som vill växa i sina bolag. Kvinnliga entreprenörer har många gånger extra svårt att få del av de pengar som finns via externa finansiärer, banker och låneinstitut.

Företagarna och EEN- Enterprise Europe Network står bakom denna satsning på kvinnliga entreprenörer och företagare som går under rubriken Women Owned.

EEN vänder sig till små och medelstora företag med internationella ambitioner. Söker du internationella affärskontakter eller samarbetspartners? Vill du växa på nya marknader utanför Sverige? Eller vill ditt företag bli mer innovativt och öka er internationella konkurrenskraft? Dessa frågor får sina svar hos EEN.

På plats denna kväll hade vi otroligt inspirerande Maria Lindholm, Head of expansion, på coola uppstickaren Nick’s som berättade om hur hon tog Nick’s ut i världen med spännande gerilla-kampanjer och en hård tro på sig själv och sin produkt.

Vidare lyssnade vi på Therese Nyrén, först ut som kvinna i Sverige att starta egen investeringsfond. Lucy Global fund. Trots alla nedvärderande ord så står hon stark och har verkligen bevisat att allt är möjligt. Detta genom att under gårdagen vara den fond i Sverige som gått bäst sista tiden!

Vidare under kvällen hade vi mindre samtalsgrupper där man valde vilket område man var intresserad av inom finans och internationalisering. Där fick man dela med- och motgångar och de utmaningar man stöter på. I varje samtalsrum fanns experter och moderatorer från ALMI, EEN, Nick’s, Lucy Global Fund och Arvid Nordquist. Ett stort tack till alla dessa som ställde upp och delade med sig.

Kvällen spenderades på LAMB, ett co-working och medlemsklubb –” the anti burnout space” som har 700 kvm superhärliga lokaler på Drottninggatan mitt i stan.

Tack alla som medverkat under de två första träffarna vi arrangerat i höst och vi ser fram emot nya inspirerande möten och nätverksträffar inom Women Owned - för kvinnor under nästa år!

Fler nyheter från Företagarna