headphones newspaper video-player
Corona – råd och stöd för företagare

Äntligen – nu kan vi gratulera vinnarna till de hedersamma titlarna Årets…

Företagarna Sigtuna utser tillsammans med Sigtuna kommun vinnarna bland de kandidater som nominerats av företagare och allmänhet. I år var konkurrensen stenhård! Vinnarna skulle ha presenterats på årets stora gala men på grund av rådande omständigheter kommer de istället uppmärksammas personligen med ”covidsäkra” besök.
Publicerad 16 nov 2020

Och vinnarna är...

Årets innovatör: Stålfreds
David och Gösta Ståhl-Fredh har genom många innovativa grepp skapat tillväxt i företaget och vuxit kraftigt. I en bransch som där mycket rullar på som det alltid har gjort har företaget Stålfreds varit framgångsrika med att växa och att lösa de problem som kommit i deras väg.

Årets nyetablering: Bahrmans Bod Nytt och Nött
Bahrmans Bod har med sin etablering tillfört en ny dimension till Stora Gatan och utbudet för besökare i Sigtuna kommun. Med ett trevligt bemötande och spännande utbud förgyller de besökarnas vardag samtidigt som de är engagerade i utvecklingen av företagandet i Sigtuna.

Årets inspiratör: Andreas Olsen

Andreas Olsen har under många år varit aktiv med företag och evenemang i Sigtuna kommun samt i företagarföreningen i Sigtuna. Engagemanget har varit oförändrat över åren med en drivkraft att utveckla och förbättra Sigtuna som en plats för företagare, invånare och besökare.

Årets besöksnäringsföretag: Sigtuna Stadshotell (priset delas ut av Destination Sigtuna och Sigtuna kommun)
Stadshotellet har skapat glädje för besökare till Sigtuna i över hundra år. De senaste åren har företaget efter ägarskifte anammat en ny strategi och Stadshotellet har under den pågående pandemin visat en god förmåga att ställa om och bredda sin affär på ett framgångsrikt sätt. Nya idéer och koncept har tagits fram som stärkt Stadshotellet och gynnat hela Sigtuna som destination.

Årets Företagare: Jonas Eriksson och Niklas Wikegård med WE Hälsa
Jonas och Niklas firades redan i våras och deltog sedan i Företagarnas regionfinal i somras. En rolig nyhet är att WE nu i november öppnat en ny anläggning i Stadsängarna med stort fokus på yoga.

IMG_0106.jpg

Mer information om Årets Företagare i Sigtuna 2020

Företagarna Sigtuna utsåg i våras Jonas Eriksson och Niklas Wikegård med sitt företag WE till Årets Företagare 2020. De två vinnarna tilldelades priset i samband med en padelmatch på WEs senaste anläggning i Arlandastad. Priset delades ut av Företagarnas ordförande Björn Petersson och Sigtuna kommuns näringslivschef Mathias Forsberg. Läs mer om utdelningen här

Motivering:
Tack vare ett gott entreprenörskap, lokal förankring och stark tillväxt är Jonas Eriksson och Niklas Wikegård med företaget WE i Sigtuna utsedda till Årets Företagare. Genom att kombinera sina erfarenheter och personligheter har duon på kort tid utvecklat ett koncept som blivit framgångsrikt och uppskattat av kunderna. Deras entreprenörskap har visat att företagande kan gå hand i hand med att skapa mötesplatser, inte minst för äldre, och sätta folkhälsan i fokus på ett sätt som innovativt binder samman detta med den lokala sammanhållningen där nya kundgrupper attraheras. Jonas Eriksson och Niklas Wikegård är värdiga vinnare som Årets Företagare i Sigtuna kommun 2020.

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen