podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarnas Talkshow gav nya verktyg för framgång

Publicerad 11 okt 2019
Babben Larsson, Fabian Bengtsson och förra årets pristagare var några av talarna som inspirerade gäster och finalister före galakvällen Årets Företagare 2019.
Se bilder från dagsprogrammet i samband med Årets Företagare i Sverige 2019. Foto: Emma Ekstrand.

Under en heldag på Scandic Continental i Stockholm samlades över 400 företagare för att nätverka, göra affärer och inspireras av några av Sveriges främsta talare.

Företagarnas vd Günther Mårder fick agera talkshow-värd i sann David Letterman-anda.

− Det är fantastiskt att under heldag kunna hylla alla företagare som skapar fler än fyra av fem nya jobb. Och samtidigt få fylla på med kunskaper som kan ge nya verktyg för framgång.

Publiken fick bland annat möta förra årets pristagare. Bröderna Mohammad och Hamid Khanamadi, grundare av Tolkresurs, utsågs till Årets Företagare i Sverige 2018 och berättade om ett omtumlande år.

−  Priset har öppnat dörrar och skapat en enorm stolthet bland våra medarbetare, berättade Hamid Khanamadi som även deltog i juryarbetet för årets pris.

Nu väntar en europeisk expansion för bolaget.

− Vi har slagit ihop oss med ett av Europas största språkbolag. Med det partnerskapet kan vi bli störst på marknaden, förklarade Mohammad Khanamadi.

Bröderna fortsätter att driva företaget med bas i Sundsvall och med verksamhet i hela Sverige. Men inte längre som majoritetsägare.

− Det är en omställning för oss som alltid varit vana vid att bestämma själva. Nu har vi möjlighet att på kort tid expandera internationellt.

I partnerpanelen samlades Per Carleö, Volvo, Juliana Perez Falke, Almi och Lena Herrmann, SJ.

− Småföretagare är blodet i samhället. Det är de som först anpassar sig till den nya verkligheten. Genom samarbete med mindre företag löser vi utmaningar, berättade Volvos marknadsdirektör Per Carleö.

Henrik Larsson-Broman, trendanalytiker och forskare berättade om supertrenderna som har störst påverkan på affärer och tillväxt.

− Om du bevakar omvärdshändelser kan du hitta mönster som kan vägleda dig till att fatta rätt beslut före dina konkurrenter, förklarade han.

Komikern och programledaren Babben Larsson avslutade dagsprogrammet. Hon berättade om vägen tillbaka efter att ha gått in i väggen och uppmanade alla att skapa tid för sitt eget välbefinnande samt om fördelarna med att både ha en mentor och agera mentor åt andra.

Se bilder från dagen i bildspelet ovan och följ kvällens gala från Stockholm stadshus i sociala medier under hashtagg #ÅretsFöretagare.

Fler nyheter från Företagarna