För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Bröderna från Sundsvall korade till Årets Företagare i Sverige 2018!

Publicerad 19 okt 2018
Nu har det avgjorts! Entreprenörerna som kammade hem den prestigefyllda utmärkelsen Årets Företagare i Sverige 2018 blev Mohammad och Hamid Khanahmadi som driver Tolkresurs Sverige i Västernorrland.

Ikväll avgjordes de vilka som är Årets Företagare i Sverige 2018. Priset delades ut under festliga former under galan Årets Företagare i Stockholms stadshus.

- Det här är helt otroligt! Det här trodde jag inte alls, att vinna priset känns helt fantastiskt, säger Mohammad Khanahmadi.

- Idén föddes 2009, Mohammad tyckte att vi skulle starta företag. Vi startade i en skrubb, så att stå här 10 år senare och ta emot pris som Årets Företagare i Sverige känns overkligt, berättade Hamid Khanahmadi från scenen i Stockholms stadshus.

Juryns motivering löd: Med stor ödmjukhet, målmedvetenhet och nytänkande har årets vinnare byggt ett framgångsrikt företag. Genom att ha förmågan att anpassa sig till omvärldens snabba förändringar och ta till sig ny teknik genererar de en exceptionell tillväxt och skapar samtidigt gränsöverskridande förståelse mellan människor. Företagarnas vd Günther Mårder kommenterar vinsten:

- Det är en osannolik företagsresa som har gjorts. Det här är företagare som vågar utmana i en traditionell men kraftigt växande bransch och som vågar anamma och testa ny teknik för att omdefiniera sättet man skapar sina lösningar på. De lägger samtidigt stor kraft och energi på att delta i samhällsdebatten. Det här är otroligt värdiga vinnare som har framtiden för sig, säger Günther Mårder, vd för Företagarna.

Årets Företagare är Sveriges största och mest ärofyllda utmärkelse för företagare. På över 200 platser i Sverige har det utsetts lokala vinnare av lokala jurys som har bestått av lokala företrädare för näringslivet tillsammans med tjänstemän som har valt ut de mest framstående entreprenörerna på orten. Därefter har finalisterna gått vidare i de regionala finalerna innan de slutligen har tagit en plats i den nationella finalen. Syftet med Årets Företagare är att hylla de som driver Sverige framåt:

- Vi har närmast alla en skyldighet att visa en uppskattning mot de företagare som lägger grunden för det samhälle som vi känner i dag. Utan företagare som vågade offra sin egen privatekonomi och la ned sin själ och tid i de företag vi ser här, utan dem hade vi inte kunnat njuta av det Sverige vi har i dag. Det här är skälet till att Företagarna finns, avslutar Günther Mårder.

Priset presenterades tillsammans med Volvo Car Sverige, huvudpartner till Årets Företagare i Sverige 2018.

Årets Företagare i Sverige 2018

  1. Mohammad och Hamid Khanahmadi, Tolkresurs Sverige, Västernorrland
  2. Sigge Bilajbegovic, Platinum Cars, Östergötland
  3. Helene Åkerström Hartman, Orbaden Spa & Resort, Gävleborg
Fler nyheter från Företagarna