För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Solna bjuder politiker och tjänstemän på tårta

Publicerad 8 maj 2019
I måndags kom styrelsen för Företagarna Solna på besök till Solna stadshus för att träffa politiker och tjänstemän. Med oss hade vi rapporten "Välfärdsskaparna 2019" som visar hur stora skatteintäkter som genereras av småföretagare.
Fotograf: Monika Ljungcrantz Stoltz

För att illustrera var kommunens skatteintäkter kommer ifrån bjöd vi på tårta dekorerade med cirkeldiagram. De visade bland annat att de små företagen (färre än 50 anställda) står för 28 procent av kommunens skatteintäkter. Eventet var lyckat med god uppslutning från såväl politiker som tjänstemän.

Jag hade såklart förväntat mig en trevlig sammankomst, men visat engagemang, intresse och dialog gick långt över förväntan! Det känns bra inför framtiden, säger Sara Skullered, ordförande i Företagarna Solna.

Träffen var också ett bra tillfälle att lära känna varandra bättre. Från Företagarnas sida passade vi på att lyfta frågor som våra medlemmar har uttryckt oro för, bland annat när det gäller tillgången till lokaler för olika typer av verksamhet. Det är en fråga som vi kommer att jobba vidare med under året. Särskilt aktuellt är detta i Hagalunds industriområde, som genomgår stora förändringar just nu. Där gäller det att företagen ges förutsättningar att fortsätta bedriva sin verksamhet i kommunen. 

Vi lyfte även fram att det är mycket som fungerar bra i relationen mellan Solna stad och företagarna i kommunen. Solna har ett gott företagsklimat och vi är stolta företagare i Solna. Så vill vi att det ska fortsätta vara.

Vi i Företagarna ser fram emot att ha ett fortsatt gott samarbete, kommunikation och kunskapsutbyte, säger Sara Skullered.

Småföretagen bidrar med 1,02 miljarder kronor per år till Solna kommun. Sedan 1990 har det skapats 11 879 jobb i småföretagen i Solna. Jobben som skapas i de privata företagen genererar inte bara inkomster till de anställda utan också skatteintäkter till vår gemensamma välfärd.

Mer information

Information om hela rapporten fins här och information specifikt om Solna finns här.

Text: Tomas Wisten

Fler nyheter från Företagarna