headphones newspaper video-player

Årets Företagare i Stockholms län: Red Pipe Studios!

Onsdagen den 19 juni utsågs Årets Företagare i Stockholms län på Tessinska Palatset. Prisceremonin föregicks av en trevlig lunch tillsammans med landshövding Sven-Erik Österberg. Fantastiska finalister från många av länets kommuner var närvarande och konkurrensen var stenhård. Men vi är glada att kunna presentera Red Pipe Studios som Årets Företagare i Stockholms län 2019!

Red Pipe Studios grundades 2006 av de tre kompanjonerna efter att de arbetat tillsammans på en ljudstudio på Sturegatan. Företaget arbetar idag med allt från ljuddesign, röstinspelning och musik, till ljud inom spelvärlden.

Affärerna gick tidigt bättre än väntat och de hade möjlighet att anställa personal. Utvecklingen har sedan dess skett organiskt, med 21 personer anställda.

Med en affärsidé som kretsar kring att renodla ljud, röster och musik till film- och spelproduktioner strävar man efter att skapa ljud/musik som kan associeras till beställarens varumärke.

Vi arbetar med tjänster/produkter som är både ett arbete och en hobby. Därför har vi haft lätt att dra till oss personal som brinner för vad de jobbar med. Vi blir snabbt seniora och därför vågar vi tro på att personalen klarar av ansvaret. Det finns en dynamik mellan oss tre delägare. Vi har vågat hålla uppe priserna, levererat premiumprodukter och vi har alltid sagt nej till dåliga jobb. Vi gör enbart gratisjobb för de vi vill gynna och där vi känner att det är viktigt att vi kan ge tillbaka, säger Mikael Frithiof, en av företagets tre grundare.

Företaget satsar nu på ytterligare expansion. Målet är att erbjuda svensk kvalité på en internationell marknad, varav en studio i Los Angeles är under uppbyggnad.

Red Pipe Studios är ett ypperligt exempel på hur man med driv och passion i sitt företagande inte bara har möjlighet att växa inom Sveriges gränser, men också på den stora globala marknaden. Företagarna Stockholms stad önskar Mikael, Erik och Tobias ett stort lycka till med sitt framtida företagande, samt i riksfinalen för Årets Företagare, som äger rum den 11 oktober i Stockholms stadshus.

Tidigare i våras vann man priset Årets Företagare i Stockholms stad.

 

Juryns motivering:


I en internationell bransch som präglas av hård konkurrens har årets vinnare genom hårt arbete, hög kompetens och en stark passion för sitt hantverk lyckats etablera sig som en aktör att räkna med i såväl Sverige som i resten av världen. Listan över kända varumärken företaget arbetat med är imponerande och visar på hur man med tidigare nämnda passion kan gå hur långt som helst.

Det är därför inte underligt att företaget nu också väljer att etablera sig i Los Angeles för att fortsätta sin framgångsrika företagarresa. Företagarna Stockholms län ser årets vinnare som fantastiska ambassadörer för länets alla företagare och vi önskar dem all lycka i riksfinalen i Stockholms stadshus.

Årets företagare i Stockholms län är Mikael Frithiof, Erik Olsson och Tobias Norman, Red Pipe Studios.

Juryn bestod av:

Bengt Bengtsson, ordförande, Företagarna Stockholms län
Katarina Palmstierna, vice ordförande, Företagarna Stockholms län
Erik Dahlgren,
ledamot, Företagarna Stockholms län
Linda Syrén, ledamot, Företagarna Stockholms län
Thomas Byström,
regionchef, Företagarna Stockholms län

Partners 2020
Utställare 2020