headphones newspaper video-player

Årets Företagare i Stockholms stad 2019: Mikael Frithiof, Erik Olsson och Tobias Norman, Red Pipe Studios

Årets Företagare i Stockholms stad 2019 utsågs onsdagen den 15 maj under en festlig helkväll på van der Nootska palatset på Södermalm. I konkurrens med andra fantastiska finalister var det till slut Mikael, Erik och Tobias med sitt företag Red Pipe Studios tog hem det åtråvärda priset. På plats för att ta emot priset var Erik Olsson.

ÅF_staden_2019.pngJuryns motivering: Med stort mod inledde årets vinnare sin företagarresa. Framgångarna kom tidigt och man expanderade snabbt. Trots organiskt tillväxt har man lyckats bibehålla passionen och sina kärnvärderingar. Genom att leverera premiumprodukter har man lyckats med att utveckla sin marknad där hög kompetens och kvalitet efterfrågas.

Att kunna verka inom ett område där både jobb och hobby kan kombineras har man lyckats med att både attrahera och bibehålla rätt kompetens, samtidigt som man visar stark tillit till personalstyrkan. Att lyssna till medarbetarna ligger i företagets DNA, vilket har spelat en viktig roll i företagets framgångsrika resa.

Deras mantra om ”att ingenting är omöjligt” gör att framtiden ser väldigt ljus ut. Framöver finns stora expansionsplaner och företaget förbereder sig nu för att gräva guld i USA, Los Angeles väntar!

Red Pipe Studios grundades 2006 av de tre kompanjonerna efter att de arbetat tillsammans på en ljudstudio på Sturegatan. Företaget arbetar idag med allt från ljuddesign, röstinspelning och musik till ljud inom spelvärlden.

Affärerna gick tidigt bättre än väntat och de hade möjlighet att anställa personal. Utvecklingen har sedan dess skett organiskt, med 21 personer anställda.

Med en affärsidé som kretsar kring att renodla ljud, röster och musik till film- och spelproduktioner strävar man efter att skapa ljud/musik som kan associeras till beställarens varumärke.

  • Vi arbetar med tjänster/produkter som är både ett arbete och en hobby. Därför har vi haft lätt att dra till oss personal som brinner för vad de jobbar med. Vi blir snabbt seniora och därför vågar vi tro på att personalen klarar av ansvaret. Det finns en dynamik mellan oss tre delägare. Vi har vågat hålla uppe priserna, levererat premiumprodukter och vi har alltid sagt nej till dåliga jobb. Vi gör enbart gratisjobb för de vi vill gynna och där vi känner att det är viktigt att vi kan ge tillbaka, säger Mikael Frithiof, en av företagets tre grundare.

Företaget satsar nu på ytterligare expansion. Målet är att erbjuda svensk kvalité på en internationell marknad, varav en studio i Los Angeles är under uppbyggnad. Red Pipe Studios är ett ypperligt exempel på hur man med driv och passion i sitt företagande inte bara har möjlighet att växa inom Sveriges gränser, men också på den stora globala marknaden. Företagarna Stockholms stad önskar Mikael, Erik och Tobias ett stort lycka till med sitt framtida företagande, samt i länsfinalen för Årets Företagare, som äger rum den 19 juni på Tessinska Palatset!

Partners 2020
Utställare 2020