För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Tandläkaren som är Årets Unga Företagare 2018

Publicerad 20 okt 2018
Noel Abdayem, tandläkaren som sadlade om till entreprenör och grundade The Humble CO, är Årets Unga Företagare i Sverige 2018. Företagets främsta produkt är en nedbrytningsbar tandborste som säljs i miljontals exemplar över hela världen.

– Det känns overkligt. Det här hade jag inte trott. Det här motiverar oss att satsa ännu mer på att expandera företaget och samtidigt hjälpa människor, sa Noel Abdayem från stora scenen i Stockholm stadshus när han mottog priset.

Efter en volontärresa 2013 upplevde Noel två stora problem. Skadlig plast på stränderna och barn utan tandborstar och med dålig tandhygien. I dag driver han ett framgångsrikt företag som gör stor nytta för att lösa bägge dessa problem.

Juryns motiveringen löd: ”Företagaren gav sig in i sannolikt en av de sista branscherna man borde ge sig in i om man var ute efter att bygga ett lönsamt och snabbväxande bolag. I stället för en klassisk karriär inom sin profession gick det stora sociala engagemanget, drivet och miljömedvetenheten före och ledde in i företagandets värld. Juryn var enig i sitt beslut och tillkännager allra ödmjukast: Årets Unga Företagare i Sverige 2018 är Noel Abdayem, The Humble Company!

Noel Abdayem och The Humble Co AB, är ett fantastiskt exempel på hur den nya generationens företagare med entusiasm, entreprenörskap, idérikedom och affärskunskap även lägger ett stort fokus på hållbarhet, säger Thomas Byström, regionchef Företagarna Stockholm, Mälardalen, Gotland.

Årets Unga Företagare mottager ett pris på 50 000 kronor från prispartnern Almi Företagspartner.

Årets Unga Företagare 2018

  1. Noel Abdayem, The Humble Co (Sundbyberg/Stockholm)
  2. Niklas Nordheim, Filip Klasson och Alexander Berg, Hatstore Scandinavia (Kalmar)
  3. Kristoffer Persson och Gustav Bild, Studentvikarie (Göteborg)
Fler nyheter från Företagarna